Nitelikli iş gücü Türkiye'ye dönüyor

HAVELSAN, çeşitli nedenlerle yurt dışına çalışmaya giden nitelikli iş gücünü Türkiye'ye kazandırıyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Nitelikli iş gücü Türkiye'ye dönüyor

HAVELSAN, yurt dışına giden ya da yurt dışında çalışmalar yürüten nitelikli insan kaynağının Türkiye kazandırılması için çabaları kapsamında alanında küresel düzeyde lider olan şirketlerden bazı çalışanları bünyesine kattı.

Firmanın İnsan Kaynakları Direktörlüğü İş Ortaklığı Takım Lideri Burcu Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tersine beyin göçüne yönelik çalışmalara yurt dışına giden şirket personeline yönelik anket çalışmasıyla başladıklarını, sonuçları analiz ederek atacakları adımları belirlediklerini söyledi.

Hedef kitlelerini gerek yurt dışına gidenler gerekse yurt dışında eğitim alan, çalışan, yaşayan ancak yurda dönmek isteyenlerin oluşturduğunu anlatan Yıldız, geçen yıl yurt dışındaki kariyer fuarlarında özellikle ikinci gruptakilere odaklandıklarını dile getirdi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER