için kaldı

Karslı öğrenciler, okul bahçesindeki serada organik sebze ve meyve üretiyor

Kars'ta ortaokul öğrencileri, okul bahçesinde oluşturulan serada organik sebze ve meyve yetiştiriyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Karslı öğrenciler, okul bahçesindeki serada organik sebze ve meyve üretiyor

Milli Eğitim Bakanlığının 2023 Eğitim Vizyon Belgesi'nde yer alan Tasarım-Beceri Atölyeleri kapsamında Kars'ın Dikme köyündeki Hacı Yasemen Yılmazel Ortaokulu bahçesinde bir süre önce sera ve botanik bahçesi oluşturuldu.

Okul bahçesini bostana dönüştürerek sebze ve meyve eken öğrenciler, yaz sezonu boyunca büyük emeklerle yetiştirdikleri ürünleri öğretmenleriyle hasat etmenin heyecanını yaşıyor.

Domates, biber, fasulye, çilek gibi sebze ve meyvelerin tarladan sofraya ulaşmasına tanıklık eden öğrenciler, yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında maske takıp sosyal mesafe kuralına uyarak gruplar halinde serada vakit geçiriyor.Karslı öğrenciler, okul bahçesindeki serada organik sebze ve meyve üretiyor - Resim : 1- "Her öğrencinin bir ağacı var"

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER