Bose mağazalarını kapatıyor

Ünlü ses teknolojileri firması Bose, Kuzey Amerika, Avrupa, Avustralya ve Japonya'da bulunan 119 mağazasını kapatacağını açıkladı.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Bose mağazalarını kapatıyor

Dijital dönüşüm firmaların iş yapış şekillerini değiştirmeye devam ediyor. Bunlardan biri de özellikle kulaklık ve hoparlörleriyle tanınan Bose oldu. Firma yaptığı bir açıklama ile önümüzdeki aylarda Kuzey Amerika, Avrupa, Avustralya ve Japonya'da bulunan 119 mağazasını kapatacak. Bu kararın ardında yatan sebep ise çevrimiçi yani internetten yapılan alışverişlerin artmış olması gösterildi.

Bose mağazalarını kapatıyor

Markanın açıkladığı 119 rakamı toplam mağaza sayısının yaklaşık yarısına karşılık geliyor. Yani Bose, hali hazırda bulunan mağazalarının yarısını kapatacak. Alınan kararın ana sebebi olarak tüketicilerin online satış kanallarına yönelmesini gösteren Bose, satışlarını bu alana kaydıracağını duyurdu.

Elbette mağazaların kapanması Bose'nin çalışan sayısının azalması anlamına da geliyor. Bu kararın hayata geçirilmesiyle beraber markanın 130 mağazası çalışır vaziyette kalacak.Bu mağazaların büyük bir çoğunluğunun ise Çin, Arap Emirlikleri, Hindistan, Kuzeydoğu Asya ve Kuzey Kore'de olduğu da açıklandı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER