Rum liderle yemek KKTC’yi karıştırdı

KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’ın Rum lider Nikos Anastasiadis ile iki hafta önce bir yemekte buluştuğunun ortaya çıkması KKTC’yi karıştırdı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Rum liderle yemek KKTC’yi karıştırdı

Doğu Akdeniz’deki sondaj krizi ve KKTC’nin 45 yıldır kapalı tutulan Maraş kentini yerleşime açması gibi peşpeşe önemli gelişmelerin yaşandığı Ada’da, şimdi de Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’ın Rum lider Nikos Anastasiadis’le iki hafta önce ailece bir yemekte buluştuğu ortaya çıktı.

AKINCI: BENİM HABERİM YOK

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, medyadan öğrendiği yemek konusunda Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’ı sert bir dille suçladı ve “Cumhurbaşkanına haber vermeden yenilen yemek, devlet geleneği ve ahlakına sığmaz, sineye çekmeyeceğiz” derken, Kudret Özersay, “Eşlerimizle sosyal amaçlı bir yemekte buluştuk. Hükümete bilgi verdim. Akıncı, Rum ana muhalefet partisi lideriyle yemek yerken, Rumlara mülkiyet paylaşımı haritası verirken haberimiz olmadı” karşılığını verdi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER