Nar ekşisi nasıl yapılır?

Malum narın faydaları saymakla bitmiyor. Her türlü hastalıkta tedavi amaçlı kulanım imkanı tanıyan nar, nar ekşisi olarak ta sofralarımıza lezzet katıp şifa dağıtıyor. Zeytinyağlı yemeklerin ve salataların vazgeçilmezi olan nar ekşisi yapımı düşünüldüğü gibi meşakkatli de değildir. Nar ekşisi nasıl yapılır merak ediyorsanız haberimize bir göz atın.

POSTA POSTA
Nar ekşisi nasıl yapılır?

Hem tatlılar da hem tuzlular da tüketme imkanı sunun nar dünyanın en lezzetli soslarından biri olan nar ekşisi olarak ta karşımıza çıkıyor. Evde yapılması mümkün olan nar ekşisi biraz uğraştırıcı olsa da oldukça kolay ve sonunda buna değindiğini göreceğiniz bir tat elde etmenizi sağlayacak. Nar ekşisi nasıl yapılır merak edenler detaylar haberimizde.

Nar ekşisi nasıl yapılır?

Malzemeler

5 kilo nar

Nar ekşisi nasıl yapılır? - Resim : 1

Yapılışı

Narları güzelce yıkıyoruz ve ortadan ikiye bölüyoruz. Dikkatli bir şeklide narların suyunu sıkmamız gerekiyor. Bunun için meyve suyu sıkacağı veya narenciye sıkacağı kullanabilirsiniz. Farklı bir yöntem olarak ta narları ayıklayıp robottan geçirip tülbent yardımıyla sürdürebilirsiniz. En pürüzsüz yöntem narenciye sıkacağıyla sıkılarak elde edilendir. Sıkılan nar sularını bir tülbent yardımıyla süzerek tencereye aktarın. Daha sonra tencereyi ateşe alın ve en kısık ta ocağı yakın. Nar suyu kaynadıkça üzerinde tortular birikecektir. Tortuları kaşık yardımıyla sürekli alın. Nar suyu kaynadıkça katılaşacaktır. Burada olay tamamiyle sizin damak zevkinize bağlı. Sıvı istiyorsanız kaynatma işlemini bitirebilirsiniz. Yoğun bir kıvam elde etmek isteyenler için daha da kaynaması gerekmektedir. Yoğunlaşan nar ekşisini ocaktan alın ve karıştırarak ılıklaştırın. Ilıklaşan nar ekşisini cam şişelere veya kavanozlara aktarın. Hava almayacak şekilde ağzını kapatın. Ilık ve serin bir yerde muhafaza edin. Nar ekşiniz ev yapımı olduğu için dışarıdan alınan nar ekşisi gibi koyu renkte olmayacaktır.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER