Fas'ta, Kovid-19 aşısının Afrika'da denenmesini isteyen Fransız doktorlara tepki

Yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirilecek aşı ve ilaçların "Afrika'da denenmesi gerektiğini" söyleyen 2 Fransız doktorun ifadeleri Fas'ta tepkiye neden oldu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Fas'ta, Kovid-19 aşısının Afrika'da denenmesini isteyen Fransız doktorlara tepki

Fransa'da sağlık alanında araştırmalar yapan Ulusal Sağlık ve Tıbbi Araştırma Enstitüsü Genel Direktörü doktor Camille Locht ve Paris'teki Cochin Hastanesi Acil Servisi Şefi Prof. Dr. Jean-Paul Mira'nın, Kovid-19'a karşı geliştirilecek aşı ve ilaçların Afrika'da denenmesiyle ilgili açıklamaları Fas basını ve insan hakları kuruluşlarınca eleştirildi.

Fas haber ajansı MAP'ta, "Fransa'da, Afrika'nın hor görülmesi artık nefret edilen bir şey değil" başlığıyla yayımlanan makalede, "Fransa'da bir televizyon kanalında doğrudan Afrikalılara yapılan aşağılamaların üzerinden 3 gün geçti ancak küçük bir grubun dışında Fransa, Afrika asıllı vatandaşlarıyla empati kurma babında bile olsa bu durumla ilgileniyormuş gibi görünmüyor." ifadesine yer verildi.

Fransa'daki söz konusu televizyon programının ardından konuyla ilgili hiçbir resmi açıklama yapılmadığına işaret edilen makalede, "Anlaşılan o ki Fransa'da ifade özgürlüğüyle sövgü ve hakaret özgürlüğü birbirine karışmış." değerlendirmesi yapıldı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER