Kiraz üreticisi "dalbastı"yla kazanacak

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde kendine özgü tadı ve aromasından dolayı "dalbastı" diye adlandırılan kirazda, kalitenin yüksek olması ve kilogram fiyatının 7 liradan satılması üreticisinin yüzünü güldürdü.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kiraz üreticisi "dalbastı"yla kazanacak

Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin meşhur "dalbastı" kirazının lezzeti, iriliği ve dayanıklılığıyla Türkiye genelinden olduğu kadar yurt dışından da talep gören bir ürün olduğunu söyledi.

Tadı ve aromasından dolayı kirazın kolay alıcı bulduğunu belirten Solmaz, üreticilerin geçen yıl kirazdan yaklaşık 4,5 milyon lira gelir elde ettiğini, bu rakamın bir ilçe için azımsanamayacak bir rakam olduğunu ifade etti.

Solmaz, geçen yıl kiraz rekoltesinin yaklaşık 970 ton olduğunu anımsatarak, bunun 570 tonunun Avrupa ülkeleri ile Rusya'ya ihraç edildiğini bildirdi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER