için kaldı

Kılıçdaroğlu dua etti, CHP iade-i itibar istedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 68 gençlik hareketinin liderlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idamının 48. yıldönümünde Karşıyaka Mezarlığı’ndaki mezarlarını ziyaret ederek karanfil bıraktı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kılıçdaroğlu dua etti, CHP iade-i itibar istedi

CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl de verdiği kanun teklifi ile Gezmiş ve arkadaşlarının iade-i itibarlarının yapılmasını istedi.

TAHRİBAT HÂLÂ KAPANMADI

Gezmiş, Aslan ve İnan’ın mezarlarına karanfiller bırakan Kılıçdaroğlu, mezarları başında dua etti. Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından da “İdam sehpasındaki son sözü ‘Yaşasın tam bağımsız Türkiye’ olan, bu ülkenin vatansever evlatlarını, Deniz Gezmiş’i, Yusuf Aslan’ı ve Hüseyin İnan’ı hasretle anıyorum. Unutmayın, vatan onu parsel parsel satanların değil, uğrunda darağacına gidenlerin vatanıdır!” mesajını paylaştı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER