Emekli Olmak!

Peşinen ifade edeyim emekli olmak derken ‘’Emeklilik hakkını kazanmak’’ değil demek istediğim, çalışma hayatının noktalanmasıdır emekli olmak…

PARADURUMU PARADURUMU
Emekli Olmak!

Emeklilik hakkını kazanalı yıllar olmuştu ama iş hayatım devam ediyordu. Bir gün zorunlu olarak bir anda bitiverdi. Çok çabaladım, uğraş verdim çalışmaya devam etmek için ama bugünkü gibi 65 yaş üstüne takıldı. 45 yıllık deneyimlerim çok kabul görmesine karşın ‘Yaşın 65’i sollamış’ diyerek nazikane reddediliyordum. Halbuki aynı şirkette devam ediyor olsaydım kimse bırakın 65’i 80 yaşına gelseniz bile katkı veriyorsanız güle güle demezdi.   

Doğup büyüdüğüm Sarıyer’in ortasından bir dere akardı. Sonraki yıllarda üstünü kapattılar. Hem derenin etrafında hem de Eski Sular Caddesi’ne kadar yayılan çok geniş bir pazar yeri kurulurdu her çarşamba günü. Sebze halinden gelen seyyar manavlar dışında civar köylüler ürettikleri sebze, meyve, yumurta ve benzerlerini pazar yerine getirir, akşama kadar satıp tüketmeye çalışırlardı.

Annem önde ben onu takipte, dolanır dururduk. Seneler geçti şimdi de yazları yaşadığımız  Heybeliada’da her çarşamba kurulan pazara eşim önde ben takipte gezer dururuz zevkle, merakla… Yani 7 yaşında annenle, evlenince ve de çalışma hayatı sona erince eşinin arkasında gezersin pazar yerlerini, ömür geçer pazardaki pozisyonun değişmez, hep bir kadını takip edersin...

Hatırlarım, pazar yerlerinde sırtlarında küfeli hamallar bulunurdu, alışverişlerini küfeci taşırdı, tabii o devirlerde şimdikiler gibi organik pazarlar yoktu zira her şey organikti. 

Kırklı yaşlarda emeklilik hiç aklıma gelmezdi, çalışma hayatı ve kazanılan para sanki sonsuza dek sürecek duygusu vardı. Emeklilik hakkım bir şekilde erken yaşlarda kazanıldı, aylık parası da çok tatlı geliyordu iş hayatı devam ederken...

Bugün SGK dışında BES ya da benzeri kurumlardan da emeklilikte gelir getirecek ek olanaklar da mevcut. Benim naçizane ve kuvvetli önerim, (Hoş kırklı yaşlarda bile öneri nasihat dinlemeyiz ya)  tüm olanaklarınızla tasarruf ve birikime çok erkenden başlamanız. Seneler öyle hızlı akıyor ki bir bakmışsınız pazarda eşinizin arkasında bulmuşsunuz kendinizi.

Emekli hayatı başladığında aslında en güzel yaşlarınız başlıyor demektir, bir olgunluk, bir yumuşama, bir hoşgörü ve iç huzuru sarmıştır benliğinizi, yaşanmışlığın damıtılmış deneyim ve   güzellikleri çevrenize çok gençleri çekecek, biriktirdiğiniz dostlarla ve parasal birikimlerinizle dolu dolu güzellikler yaşayacaksınız. Yeter ki sağlığınıza çok dikkat edin olabildiğince akıllı beslenin ve stresli hayatı kontrol altında tutabilin. 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER