Euroleague'i domine etmeye başladık! Son 5 sezonda 4 Türk takımı final oynadı...

Avrupa'nın kulüpler düzeyindeki bir numaralı basketbol organizasyonu THY Avrupa Ligi'nde, Türk takımları arasında tek şampiyonluk sevincini Fenerbahçe yaşadı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Euroleague'i domine etmeye başladık! Son 5 sezonda 4 Türk takımı final oynadı...

THY Avrupa Ligi'ne, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle geçen sezon 28. haftanın ardından ara verilmişti. Avrupa Ligi yönetimi, Kovid-19 salgınına yönelik alınan tedbirler kapsamında ligi şampiyon ilan etmeden sonlandırmıştı.

Organizasyonda 2020-2021 sezonu, 1 Ekim Perşembe ve 2 Ekim Cuma günü oynanacak maçlarla başlayacak. Bu turnuvada 2016-2017 sezonunu şampiyonlukla tamamlayan Fenerbahçe, Türk basketbol tarihine adını yazdırdı.

Bu kulvarda son 6 sezonun 5'inde Dörtlü Final'e kalan Fenerbahçe, üç kez finale çıkmayı başardı. İstanbul'da 2017'de düzenlenen Dörtlü Final'de ilk önce İspanya temsilcisi Real Madrid'i geçen sarı-lacivertliler, finalde de Yunan ekibi Olympiakos'u yenerek Türk basketbol tarihinin erkeklerde en büyük kulüp başarısını elde etti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER