için kaldı

Migros hisse değerlendirmesi: Kısa vadede "Endeksin Üzerinde Getiri"

Vakıf Yatırım, bugün 2020 hedeflerini açıklayan Migros'u 31,86 TL hedef fiyat ve "AL" tavsiyesi ile Model Portföyünde tutmayı sürdürdü. Marka, bu yıl 120 mağaza açmayı planlıyor.

BORSAMATİK BORSAMATİK
Migros hisse değerlendirmesi: Kısa vadede "Endeksin Üzerinde Getiri"

Vakıf Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

2020 yılında, enflasyondaki düşüşün etkisiyle sektöre paralel Migros'un ciro büyümesinde yavaşlama bekliyorduk.

2019 yılı için yüzde 23,4 seviyesinde öngördüğümüz ciro büyümesinin 2020'de yüzde 18  düzeyinde gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz.

MGROS HİSSESİNDE SON DURUM

Bizim tahminimize göre bir miktar düşük kalan ciro büyüme beklentisini temkinli buluyor,  tahminlerimizi değiştirmiyoruz.

Operasyonel performans ve borçlulukta devamını beklediğimiz iyileşme nedeniyle şirket hissesini beğenmeye devam ediyor, 31,86 TL hedef fiyat, kısa vadeli "Endeksin Üzerinde Getiri" ve uzun vadeli "AL"  tavsiyesi ile Model Portföyümüzde tutmayı sürdürüyoruz."

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER