K.Irak’ta TSK ve MİT’ten çifte operasyon

Erbil’de bir lokantada öldürülen diplomat Osman Köse’ye suikastı planlayan iki PKK’lı terörist ile yanlarındaki korumaları, TSK ve MİT’in iki ayrı operasyonuyla öldürüldü.

HÜRRİYET HÜRRİYET
K.Irak’ta TSK ve MİT’ten çifte operasyon

TÜRKİYE’NİN Erbil Başkonsolosluğu görevlisi Osman Köse’ye yapılan suikastı planlayan iki PKK’lı terörist ve yanlarındaki korumaları, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) birlikte gerçekleştirdiği iki ayrı operasyonla etkisiz hale getirildi.

İLK OPERASYON DUHOK’TA

Edinilen bilgiye göre, olaydan üç gün sonra yakalanan saldırının failleri Mazlum Dağ ve Muhammed Bisksız’ın verdiği ifadelerin yanı sıra MİT de yerel istihbarat kaynaklarıyla bir araya gelerek planlayıcı teröristlerin yerini tespit etmek için yoğun bir çalışma başlattı. Yakın takip sonucu saldırıyı planlayan ilk grubun yeri kısa sürede belirlendi ve suikasttan bir gün sonra 18 Temmuz’da düğmeye basıldı. Erbil’den gri renkli bir ciple ayrılan planlayıcı terörist ile yanında korumaları olduğu değerlendirilen bir grup, MİT ve TSK’nın birlikte operasyonu ile sivil yerleşim yerinden uzakta Duhok kırsalındaki bir yol üzerinde sıkıştırıldı. Cipte bulunanlar etkisiz hale getirildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER