ÇÜ'de 'Radyo Televizyon Yayıncılığı ve Telif' paneli

ÇÜ'de 'Radyo Televizyon Yayıncılığı ve Telif' paneli

POSTA POSTA
ÇÜ'de 'Radyo Televizyon Yayıncılığı ve Telif' paneli

ADANA,(DHA)- ÇUKUROVA Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) işbirliğinde 'Radyo Televizyon Yayıncılığı ve Telif' paneli ve sergi düzenlendi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonunun katkılarıyla gerçekleştirdiği 'Aklıma Bir Fikir Geldi Üniversiteliler Arası İletişim Fikirleri Yarışması' kapsamında, ÇÜ İletişim Fakültesinin ev sahipliğini yaptığı etkinlik öncesi RATEM üyeleri, Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar’ı makamında ziyaret etti. RATEM üyeleri, ardından Çukurova Üniversitesi TEKNOKENT Toplantı Salonu'nda panel ve sergi alanına geçti. Toplantıya Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Yargıtay 19'uncu Ceza Dairesi'nden Hakim Bülent Savtok, ÇÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nüket Elpeze Ergeç, RATEM Başkanı Yusuf Gürsoy, yönetim kurulu üyeleri, panelistler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Etkinlik, RATEM'in düzenlediği 'Korsanla Mücadele' konulu Aklıma Bir Fikir Geldi Yarışması'nda geçmişte ödül alan çalışmaların bulunduğu serginin açılışı ile başladı. RATEM Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Gürsoy, 80’e yakın kentte radyo ve 71 ilde TV kuruluşu olduğunu belirterek, çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Hakim Savtok'un gelişmişlik düzeyi ile fikri mülkiyet hakkı ilişkisi hakkında bilgiler verdiği toplantıda, telif haklarını da kapsayan 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eseri Kanunu’nu anlattı. Toplantıya katılan oyuncu Müfit Can Saçıntı, sanatçıların telif hakları konusunda yaşadıkları sıkıntılardan bahsederek bu konudaki beklentilerini dile getirdi. Kültür ve Turizm Uzmanı Uğur Tekerci ise 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu hakkında bilgiler vererek İktibas ve İntihal konularını detaylarıyla sunum eşliğinde anlattı. ÇÜ Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Anabilim Dalı’ndan Dr. Öğr. Üyesi Özge Yenice Ceylan, telif haklarının neler olduğunu detaylıca dile getirdi. 
Sunumların ardından soru-cevap bölümü ile devam eden panel, Prof. Dr. Nüket Elpeze Ergeç’in panelistlere teşekkür belgesi takdim etmesinin ardından sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER