için kaldı

Gurbetçiler geldi, satışlar fırladı!

AVRUPA'nın çeşitli ülkelerinde yaşayan ve yaz tatili için memleketlerine gelen gurbetçiler, piyasaları canlandırdı. Kayseri’de pastırma, sucuk ve mantı satışı yapan esnaf, gurbetçilerin ilgisinden memnun olduklarını söyledi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Gurbetçiler geldi, satışlar fırladı!

Yaz ayının gelmesiyle Avrupa’da yaşayan gurbetçiler memleketlerinin yolunu tuttu. Gurbetçilerin memleketlerine gelmesi piyasaları canlandırdı. Tarihi Kayseri Kalesi yanı ile Kapalı Çarşı girişinde bulunan, Kayseri’ye özgü lezzetler olan pastırma, sucuk ve mantı satışı yapan esnaftan Adem Karaca, gurbetçilerin gelmesiyle birlikte piyasalarda hareketlilik yaşandığını belirterek, "Gurbetçi sezonu dediğimiz bu dönemde satışlarımız artmaya başladı. Her sene olduğu gibi gurbetçilerin gelmesiyle birlikle piyasalara bir canlılık geldi. Bizlere de, onlara ’Anavatanlarına hoş geldiniz’ demek düşer. Biz işimizden, ticaretimizden memnunuz" dedi.

Gurbetçiler geldi, satışlar fırladı! - Resim : 1Pastırma ve sucuk fiyatlarında geçen seneye göre önemli bir artışın olmadığını ifade eden Karaca, "Pastırma ve sucuk fiyatlarında geçen seneye göre pek artış olmadı. Hemen hemen aynı seviyelerde devam etmekte. Müşterinin isteğine göre, istediği kaliteye göre sucuk ve pastırma çeşitleri mevcuttur. Müşteri ne isterse biz de onu veriyoruz. Pastırma fiyatları 90 TL ile 160 TL arasında değişiyor. Pastırma fiyatları, etin kalitesine göre, kasaptan alınan etin bölümlerine göre fiyatları değişiyor. Sucuklar da içindeki yağ ve et miktarına göre fiyatlandırılıyor. Sucuk fiyatları da 40-75 TL arasında değişiyor" diye konuştu.

Gurbetçiler geldi, satışlar fırladı! - Resim : 2'PİYASALAR BU SENE GEÇ CANLANDI'

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER