için kaldı

CHP'li Balbay projelerini açıkladı

CHP'nin 16-17 Ocak 2016 tarihinde yapacağı olağan kurultay için genel başkan adaylığını açıklayan İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, 'Cumhuriyetin İkinci Yüzyılına Son Çağrı' başlığı altında genel başkan seçilmesi halinde projelerini 10 ana başlık altında açıkladı. Balbay, bütün amacının, CHP'nin büyümesi olduğunu söyledi.BÜTÜN AMACIMIZ, CHP'NİN BÜYÜMESİDİRCHP İzmir Milletvekili Mustafa...

F5HABER F5HABER
 CHP'li Balbay projelerini açıkladı

CHP'nin 16-17 Ocak 2016 tarihinde yapacağı olağan kurultay için genel başkan adaylığını açıklayan İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, 'Cumhuriyetin İkinci Yüzyılına Son Çağrı' başlığı altında genel başkan seçilmesi halinde projelerini 10 ana başlık altında açıkladı. Balbay, bütün amacının, CHP'nin büyümesi olduğunu söyledi.

BÜTÜN AMACIMIZ, CHP'NİN BÜYÜMESİDİR

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın, Ankara'da, Devlet Konuk Evi'nde yaptığı kahvaltılı basın toplantısına çok sayıda basın mensubu katıldı. Balbay, kurultayın 2019'da yapılacak kurultaya hazırlık olarak gördüklerini belirttiği konuşmasında, "2019 seçimleri, cumhuriyetimizin 100'üncü yılını CHP iktidarında kutlamak istiyoruz" dedi. Balbay, Cumhuriyeti de ikinci yüzyıla hazırlamak istediklerini söyledi. Projelerinin ve hayallerinin olduğunu belirten Balbay, "Arkadaşlarımız 'bütün bunları Balbay yap' derlerse yapacağız. Derlerse ki, 'Balbay çok güzel projeler, ama seninle değil, şöyle bir kadroyla olur' derlerse, o zaman o kadroyu destekleriz. Bütün amacımız, CHP'nin büyümesidir. Ben milletvekiliyim. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne soru önergeleri vererek yoluma devam edebilirim. Ama ben projeler üreterek, Türkiye'yi ikinci yüzyıla hazırlamak istiyorum" dedi.

PROJELERİ

Mustafa Balby'ın 10 ana başlık altında topladığı projelerini 'İkinci yüzyıla çağrı', 'Birinci Yüzyılda Başardıklarımız', 'Geleceğe Yolculuk', 'Türkiye Küreselleşmesi', 'Barış Ekonomisi', 'İktisadi Demokrasi', 'Kürt Sorunu Baş Başa Çözülür', 'Cumhuriyet Gençtir Gençlerindir', 'Beşik Sallayan Kadın Dünyayı da sallar', 'Devrim CHP'den başlamalı" başlığı altında açıkladı.

YÜZDE 25'İ YETERLİ GÖREMEYİZ

Balbay düzenlediği basın toplantısında yapıtğı konuşmada, "Bugün Cumhuriyetin temel değerlerine inananlar, Cumhuriyet Halk partisi'ne oy verenler omut yorgunudur. Son yıllardaki her seçimden önce oluşan beklenti yüksekliği, seçim sonrasında o yükseklikten düşüşün acısına dönüştü. Beklenti, Cumhuriyet Halk Partisinden olunca, acının adresi de oraya yöneldi" dedi. Son 4 seçimde alınan yüzde 25'lik sonucun önemli bir oy oranı olduğunu belirten Balbay, "1990'lı yılarda Bülent Ecevit yüzde 22'yle, Mesut Yılmaz yüzde 24'le, Necmettin Erbakan yüzde 25'le hükümet kurdu, başbakan oldu. Ancak siyasi yelpazenin bu kadar daraldığı şartlarda yüzde 25'i yeterli göremeyiz. Karşımızda çekirdek tabanı yüzde 8'lerde olan, ancak sandıktan yüzde 49,5 oy çıkaran bir parti var. Cumhuriyet Halk Partisi'nin çekirdek tabanının yüzde 15 olduğu genel kabul gören bir gerçektir. İkdidar olmak çok daha fazlasını gerektiriyorsa, Cumhuriyet Halk Partisi'nin de o düzeyleri hedeflemesi gerekir. Eğer 'Cumhuriyetin Yüzüncü Yılında iktidar olmalıyız, ikinci Yüzyılın yönünü Cumhuriyet Halk Partisi belirlemeli' deniyorsa, bu noktaya kadar paylaştığımız ikinci yüzyıl devrimi benimseniyorsa, işe Cumhuriyet Halk Partisi'nden başlamak gerekir. Ufku yüz yıla varan bu hedef üç ayak üstüne oturtulmalıdır" dedi.


(DHA - Hüseyin ÖZBALI)
SONRAKİ HABER