İspanya'da boğulan Balıkesirli gencin ailesi yasta (4)

ÖLENLER İÇİN TÖREN

F5HABER F5HABER
İspanya'da boğulan Balıkesirli gencin ailesi yasta (4)

ÖLENLER İÇİN TÖREN

Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi'ndeki yatılı Anafartalar İşitme Engelliler Özel Eğitim Meslek Lisesi'nde, AB'nin engelli bireylere dönük istihdam edilebilir mesleki becerileri kazandırma projesi kapsamında İspanya'nın Marbella kentine giden grup içinden boğularak ölen, bilgisayar öğretmeni Ümit Nalbant ile öğrencilerden Şakir Çelik ve Serdar Fidan için tören düzenlendi. Buradaki ilk törenin ardından Gelibolu 100. Yıl Barış Ortaokulu'nda düzenlenen törene, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Atik Ekin, Gelibolu Anafartalar İşitme Engelliler Özel Eğitim Meslek Lisesi Müdürü Musa Kartal ile ilçedeki okulların müdürleri ve öğrenciler katıldı. Yaşamını yitirenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Törende konuşan Okul Müdürü Musa Kartal, büyük üzüntü yaşadıklarını belirterek, "Eğitim amaçlı gittikleri İspanya'da bir öğretmeniniz ile iki öğrencimizi maalesef; bir elim bir kaza sonucu kaybettik. Öğretmen ve öğrencilerimiz denize girmiş ve denizin dalgalı olması nedeniyle dalgalara kapılarak hayatlarını kaybetmişlerdir. Bir öğrencimiz ise kurtulmuş ve tedavi altıdadır. Öğretmen ve öğrencilerimizin ailelerine başsalığı diliyorum ve acılarını paylaşıyoruz" dedi.

Hala İspanya'da olan cenazelerle ilgili ise işlemlerin sürdüğü belirtildi.

OKULLARDAKİ ETKİNLİKLER İPTAL

Gelibolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Atik Ekin de konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Erasmus kapsamında 'Engelli Bireylere Dönük İstihdam Edilebilir Mesleki Beceriler Kazandırma' projesi için işitme engelli 10 öğrenci ile 2 refakatçi öğretmenin İspanya'nın Malaga/Marbella kentinde bulunduğunu belirten Ekin, "Yerel saat ile 15.00'te, bilişim teknolojileri öğretmenimiz Ümit Nalbant (29), 11. sınıf öğrencimiz Şakir Çelik (19) ve 12. sınıf öğrencimiz Serdar Fidan (18) deniz kenarında dalgalara kapılarak hayatlarını kaybetmişlerdir. 11. sınıf öğrencimiz Hurşit Özbay ise kurtarılmış ve hastanede tedaviye alınmıştır. İlçe olarak büyük acı ve üzüntü içindeyiz. Öğretmen ve öğrencilerimize Allah'tan rahmet, tedavisi süren öğrenciye acil şifalar diliyoruz. Tüm eğitim camiamızın ve milletimizin başı sağ olsun. Bu büyük ve acı kaybımız nedeniyle ilçemiz okul ve kurumlarında yapılması planlanan tüm etkinlikler iptal edilmiştir" dedi.

ÖĞRENCİLERE PSİKOLOG DESTEĞİ

Çanakkale Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nden ilçeye gelen işaret dili bilen psikologların, Gelibolu Anafartalar İşitme Engelliler Özel Eğitim Meslek Lisesi'ndeki öğrencilerle görüştüğü belirtildi. Ankara'dan da özel eğitimli uzmanların geleceği ve öğrencilere bir süre görüşeceği kaydedildi.

Öte yandan; 56 öğrencisi olan okulda, bazı veliler, acı olay üzerine dilekçe vererek çocuklarının morallerinin düzelmesi için izin aldı.


(DHA - Doğan ZELOVA)
SONRAKİ HABER