için kaldı

Bonzai satıcılarına baskın: 37 gözaltı

Bursa'da narkotik polisinin bonzai satıcılarına yönelik yaptığı şafak operasyonda 37 kişi gözaltına alındı.

F5HABER F5HABER
Bonzai satıcılarına baskın: 37 gözaltı

Bursa'da narkotik polisinin bonzai satıcılarına yönelik yaptığı şafak operasyonda 37 kişi gözaltına alındı.

Operasyon yapılan mahallelerde geniş güvenlik önlemleri alan ekipler, kapıları koç boynuzu ile kırarak, içerisini didik didik aradı. Polisler yatakların altında, narkotik köpeği de odunların arasında saklanmış uyuşturucuları kısa sürede buldu. Gözaltındaki kadınların kucağında bebekleriyle adliyeye sevk edilmesi dikkat çekti.

Edinilen bilgiye göre, Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, merkez Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde uyuşturucu madde satıldığı bilgisine ulaştı. 6 ay süren teknik takibin ardından bu sabah 05.40 sıralarında operasyona start verildi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü, Özel Hareket Şube Müdürlüğü, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü, Çocuk Şube Müdürlüğü, Osmangazi ve Yıldırım İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden oluşan 311 personel, 50 motorize ekip ile uyuşturucu ve madde ticareti yapan sokak satıcılarına operasyon düzenlendi.

Operasyon neticesinde 57 farklı delillendirme yapılan 42 şüpheliden 13'ü çocuk olmak üzere 37 kişi gözaltına alındı. Şahısların evlerinde yapılan aramalarda 154.7 gram sentetik kannabinoid, 948.2 gram esrar, 757 adet ectacy, 3.5 gram metamfetamin maddesi, 1 adet ruhsatsız silah ile şarjör ile 3 adet fişek ele geçirildi.

KAPILAR KOÇ BOYNUZUYLA KIRILDI EVLER DİDİK DİDİK ARANDI

Öte yandan polis kamerasına yansıyan operasyon görüntülerinde ekiplerin geniş güvenlik önlemleri aldığı görüldü. Kapıları açılmayan evleri koç boynuzuyla açan ekipler, içerisini didik didik aradı. Yatak altlarında uyuşturucu madde ele geçirilirken, narkotik köpeği ise odunların arasına gizlenmiş esrarı buldu.

37 şüpheli emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Ayrıca adliyeye sevk edilen kadınların bazılarının kucağında çocuklarının olması dikkat çekti.

(İHA)

SONRAKİ HABER