için kaldı

Arkadaşları için yürüdüler

Bursa'da geçtiğimiz pazar günü trafik kazasında hayatını kaybeden 2 gencin ölümünü protesto eden arkadaşları yürüdü.

F5HABER F5HABER
Arkadaşları için yürüdüler

Bursa'da geçtiğimiz pazar günü trafik kazasında hayatını kaybeden 2 gencin ölümünü protesto eden arkadaşları yürüdü.

Bursa'da 13 Nisan Pazar günü saat 16.20 sıralarında meydana gelen kazada durakta otobüs bekleyen Serkan Alkan ve Furkan Akbulut, durağa giren otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetmişti. İki gencin sanal alemden sözleşen yüzlerce arkadaşı bugün trafik canavarına tepki çekmek için Gençlik Parkı'nda toplandı. Serkan Alkan'ın babası Kenan ile annesi Nigar Alkan'ın da destek verdiği yürüyüşte, öğrenciler güvenli otobüs durakları istediklerini haykırdı. İzmir yolu üzerindeki otobüs durağında biten yürüyüşe Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de katıldı. Kazanın olduğu yerde açıklama yapan Serkan Alkan'ın babası Kenan Alkan, "Emek verilmiş, annemiz, babamız, kardeşimiz, abimiz bu canavara kurban gitti. Bu canavara dur demenin zamanı gelmiş ve geçmiştir. Bu kahredici olayın bir şeylerin fitilini ateşlemesi ve bu olayların son bulması için yetkililerin ve halkımızın tamamının olayın ciddiyetini anlaması gerekiyor. Aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu yaşanan trafik kazalarında her yıl onlarca insanımızı yitirmekteyiz. Toplumu bir savaştaymışçasına yok eden bu virüse karşı gerekli önlemler alınmalıdır. Halkımız bu olaylara karşı sessiz kalmamalı. Bursa'da durak kazaları artmıştır. Lütfen trafik kurallarına uyalım" dedi.

Öğrenciler adına konuşan Tarık Bayram ise "Potansiyel trafik canavarlarına sesleniyorum; sizin hız tutkunuz ve yetişme çabanız sebebi ile arkadaşlarımızı kaybettik. Orada ölen sizin çocuğunuz, kardeşiniz ya da ailenizden biri de olabilirdi. Onların umutları vardı, onların hayalleri vardı, onların kendilerini çok seven aileleri vardı. Hepsi 10 saniye yok oldu. Sadece o kazaya sebep olan kişiler için değil içinizdeki trafik canavarlarına sitem etmek, protesto etmek için toplandık" diye konuştu.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ise kazanın meydana gelen yolun tehlikeli olduğunu ve otobüs duraklarının daha güvenli olmasını söyledi.

(İHA)

SONRAKİ HABER