Kadına Şiddet En Az Batı Marmara'da

AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü uzmanlarından Esra Çadır, kadına yönelik şiddetin en çok Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi'nde, en az ise Batı Marmara bölgesinde yaşandığını söyledi. Bolu Valiliği, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü'nce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda 'Cinsiyet Diyalogları Projesi, Toplumsal Cinsiyet'...

F5HABER F5HABER
Kadına Şiddet En Az Batı Marmara'da

AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü uzmanlarından Esra Çadır, kadına yönelik şiddetin en çok Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi'nde, en az ise Batı Marmara bölgesinde yaşandığını söyledi. Bolu Valiliği, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü'nce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda 'Cinsiyet Diyalogları Projesi, Toplumsal Cinsiyet' konferansı düzenlendi. Konferansa İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Gürbüz Yavuz'un yanı sıra bazı daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Konferansa konuşmacı olarak katılan Esra Çadır kadınların örgütsüz olduğuna dikkat çekerek, "Kadının evde yaptığı çocuk bakımı ve temizliği başka bir kişiye yaptırılması istenildiğinde bunun yıllık maliyeti 80 bin lira. Fakat erkekler bunu görmezden geliyor. Dünyadaki özel mülkiyetlerin yalnızca yüzde 10'u kadınlara ait. Kadın daha az kaynağa, seçilme şansına ve karar alma yetkisine sahip. İstihdama daha az katılıyor. Şiddete de daha çok açık" dedi.

Kadınların fiziksel, ekonomik, cinsel ve psikolojik şiddete maruz kaldığını vurgulayan Çadır, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yapılan anket çalışmasına göre şiddete uğrayan kadınların oranları saptandı. Kuzeydoğu Anadolu bölgesi yüzde 53'lik bir oranda kadına en çok şiddet gösteren birinci bölgeyken, en az şiddet yüzde 25 ile Batı Marmara bölgesi. Gebe kadınlara yönelik şiddet de yine Kuzeydoğu Anadolu bölgesi birinci sıradayken, Orta Anadolu bölgesi ikinci sırada. En az şiddet yine Batı Marmara bölgesinde görülüyor" diye konuştu.

MY,TB(MÇ/BT) (FOTOĞRAFLI)

(DHA - Mutlu YUCA)
SONRAKİ HABER