Bozdağ: Zekeriya Öz'ün Yaptığı Yargı Göreviyle Doğrudan İlgili Değil, Kişisel Suç

ADALET Bakanı Bekir Bozdağ, Bolu Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün twitter'dan paylaştığı mesajlarla tarafsız ve bağımsız görev yapma özelliğini yitirdiğini, yaptığının 'yargı görevi' değil 'kişisel suç' olduğunu öne sürdü. Bozdağ, "Ülkesinin başbakanını öznesini ifade etmeden tehdit edebiliyor. Bu cüreti kendinde bulabiliyor. Sevmediği bir kişiyle ilgili önüne bir dosya gelmiş olsa neler...

F5HABER F5HABER
Bozdağ: Zekeriya Öz'ün Yaptığı Yargı Göreviyle Doğrudan İlgili Değil, Kişisel Suç

ADALET Bakanı Bekir Bozdağ, Bolu Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün twitter'dan paylaştığı mesajlarla tarafsız ve bağımsız görev yapma özelliğini yitirdiğini, yaptığının 'yargı görevi' değil 'kişisel suç' olduğunu öne sürdü. Bozdağ, "Ülkesinin başbakanını öznesini ifade etmeden tehdit edebiliyor. Bu cüreti kendinde bulabiliyor. Sevmediği bir kişiyle ilgili önüne bir dosya gelmiş olsa neler yapabilir bunu tahmin edemiyorum" dedi.

Bekir Bozdağ ziyaretlerde bulunmak üzere Bolu'ya geldi. Gerede Belediyesi'ni ziyaret eden Bozdağ, emniyette başlatılan operasyonuyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. İstanbul merkezli 22 Temmuz günü emniyette başlatılan operasyonun, 17 ve 25 Aralık operasyonlarının intikamı olarak değerlendirilmesiyle ilgili soruya Bozdağ, "Bu soruşturma ile ilgili Türkiye'de farklı değerlendirmeler yapılıyor. Yapılmasına bir engel yok. Çünkü herkes bir cepheden bakıyor" dedi.

Bozdağ, dosyayı ve delilleri bilmeden, neyle nasıl hangi delillerle itham edildiğini bilmeden, insanlar hakkında, ya da soruşturma yapanlar hakkında veya soruşturma hakkında değerlendirme yapılmasını doğru bulmadığını belirterek şöyle dedi:

"O zaman diyecek ki bak dosyada şunlar var ve ona göre değerlendirme yapılıyor. Kaldı ki soruşturma gizli, tabi ki bir kısım medya burada haksızlık var, yanlışlık var, hukuka aykırı soruşturma yapılıyor diye soruşturmayı itibarsızlaştırmak için kampanya yürütüyor. Başkaları da başka yönden değerlendirme yapıyor. Soruşturma yürütülürken dosyayı bilmeden, delillere vakıf olmadan, gizli olan soruşturmalar üzerine değerlendirme yapılması sağlıklı sonuçlar doğurmuyor. Çünkü gerçekten bu değerlendirmeler gölgesinde soruşturma kalıyor, yargılama kalıyor, savcılara ve yargıya konu intikal ettiği zaman karar verecek hakimler töhmet altında kalıyor. Onun için de bizim bu süreçlerin sağlıklı yürümesi için yardımcı olmamız lazım."

Bolu Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün twitter'dan paylaştığı mesajlarla ilgili soruyu ise Bozdağ, şunları söyledi:

(DHA - Mutlu YUCA-Taner BAYAR)
SONRAKİ HABER