90 ülkeden öğrenciler Bolu'da kampa girdi

BAŞBAKANLIK Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nın Yaz Okulu projesi kapsamında Türkiye'de öğrenim gören 250 yabancı üniversite öğrencisi, Bolu Aladağ'daki kampta bir araya geldi. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz öğrencilerin ülkelerinde Türkiye'nin temsilcisi olacağını belirterek, "Bu birliktelikler arttığı sürece dostluklar artacak, düşmanlıklar da bu dostluklar sayesinde...

F5HABER F5HABER
90 ülkeden öğrenciler Bolu'da kampa girdi

BAŞBAKANLIK Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nın Yaz Okulu projesi kapsamında Türkiye'de öğrenim gören 250 yabancı üniversite öğrencisi, Bolu Aladağ'daki kampta bir araya geldi. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz öğrencilerin ülkelerinde Türkiye'nin temsilcisi olacağını belirterek, "Bu birliktelikler arttığı sürece dostluklar artacak, düşmanlıklar da bu dostluklar sayesinde silinecek" dedi.

Bolu Aladağ'da bulunan orman tesislerinde 6 gün sürecek kampa katılacak olan öğrenciler ile Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İlim Yayma Cemiyeti'nde bir araya geldi. Alaaddin Yılmaz öğrencilerle sohbet ederken, Afrika ülkelerinden gelen öğrencilerin sıcakkanlılığı dikkat çekti. Alaaddin Yılmaz öğrencilerle Bolu'da birlikte olmaktan dolayı onur duyduğunu ifade ederek, "Şu an dünyanın birçok ülkesinden ve birçok renginden seçkin öğrenciler Bolu'da kamp yapıyorlar. Ülkemize dışarıdan gelerek okuyan 80 bin öğrencinin kaynaşmalarına vesile olacak bir çalışma içinde bulunduğumuzu göz önüne alırsak, artık büyük bir devlet olduğumuzu eski büyüklüğe doğru gitmek için bunlara ihtiyacımız olduğunu görebilirsiniz. Belki birçok ülkenin yerini bile bilmiyoruz ama şu an buradaki kardeşlerimizle Türkçe konuşabiliyorsak bu öğrenciler yarın ülkelerine gittiklerinde Türkiye elçisi olacaklar ve İslami anlamda da kucaklaşacağımız kardeşlerimiz olarak bizle onlar bütünleşmiş olacak. Bu birliktelikler arttığı sürece de dostluklar artacak ve düşmanlıklar da bu dostluklar sayesinde silinecektir diye düşünüyoruz" dedi.

6 gün boyunca Bolu Aladağ'da bulunan orman tesislerinde kampa katılacak 90 ülkeden 250 üniversite öğrencisine siyaset, uluslararası ilişkiler, Türk ve Afrika tarihi, sinema, edebiyat, klasik İslam sanatları ve geleneksel Türk oyunları eğitimleri verilecek. Ayrıca geziler düzenlenerek Bolu tanıtılacak.

(DHA - Taner BAYAR)
SONRAKİ HABER