için kaldı

’’Herhangi bir Müslüman ülke ekonomisini...’’

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, din eğitimi ve din hizmetlerinin düzenli şekilde yürütülmesi gerektiğini söyledi.

F5HABER F5HABER
’’Herhangi bir Müslüman ülke ekonomisini...’’

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, din eğitimi ve din hizmetlerinin düzenli şekilde yürütülmesi gerektiğini söyledi.

Bolu'nun Gerede ilçesinde yeni inşa edilen İlçe Müftülük binasının açılışına katılmak üzere ilçeye gelen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, AK Parti Bolu Milletvekilleri Ali Ercoşkun, Fehmi Küpçü, Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Gerede Kaymakamı Arslan Yurt, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, Bolu İl Müftüsü İzani Turan, ilçe müftüsü ve vatandaşlar tarafından çiçekle karşılandı. Kur'an tilavetinden sonra protokol konuşmalarının yapıldığı törende Görmez, son zamanlarda din eğitimi ve din hizmetinin tartışma konusu olduğuna değindi.

"MÜSLÜMAN BİR ÜLKE DİN EĞİTİMİNİ, DİN HİZMETİNİ DAİMA DÜZENLİ BİR ŞEKİLDE GÖTÜRMELİ"

Görmez, "Şu sıra çokça tartışılıyor ve konuşuluyor. Din eğitimi, din dersleri vesaire. Şunu herkes çok iyi bilmeli; İslam ülkelerinin hali pür melalini hepimiz görüyoruz. Artık herhangi bir Müslüman ülke, ekonomisini, siyasetini, teknolojisini, imarını düzene sokması ne kadar önemli ise onlardan çok daha önemli olan din eğitimini, din hizmetini daima düzenli bir şekilde götürmeli. Onun için Türkiye, din eğitimi ve din hizmetini kurulduğu günden itibaren ciddiye alan bir ülke olduğu için okulların da, okul ortamlarında çocuklarına dini mübini İslam hakkında bilgiler verdiği için, Diyanet İşleri Başkanlığı gibi bir kuruma sahip olduğu için, İmam Hatip Liseleri gibi bir müesseseye sahip olduğu için, İlahiyat Fakülteleri gibi müesseselere sahip olduğu için Allah'a hamdolsun. Barış ve kardeşlik içerisinde medeniyet yürüyüşüne devam eden bir ülkedir. Duamız ve niyazımız odur ki bütün İslam ülkesi kardeşlerimiz, etrafımızdaki bütün kardeşlerimiz hiçbir sorun yaşamadan, hiçbir zulme tabi tutulmadan, kardeşler arasında hiçbir kavgaya yer vermeden barış ve huzur içerisinde, istikrar içerisinde yoluna devam etsin. Ülkemizin bu kazanımları, din eğitimi ve din hizmetleri alanındaki bu kazanımlarımız çok önemli kazanımlarımızdır. Bunlardan herhangi birisini feda etmek mümkün değil. Bilakis bunları çok daha ileri aşamalara götürmek için hep birlikte seferber olmalıyız" diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, konuşmasının ardından müftülük binasının yapımında emeği bulunan hayırsever işadamlarına teşekkür plaketi verdi. Okunan duanın ardından Mehmet Görmez ve protokol üyeleri kurdeleyi keserek İlçe Müftülüğü'nün yeni binasını hizmete açtı.

(İHA)

SONRAKİ HABER