için kaldı

Emniyetten "şafak" operasyonu

Bingöl'de sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenleyen polis, 6-7 Ekim tarihi arasında yaşanılan olaylara katılan 8 kişiyi ‘kamu malına zarar vermek' gerekçesiyle gözaltına aldı.

F5HABER F5HABER
Emniyetten "şafak" operasyonu

Bingöl'de sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenleyen polis, 6-7 Ekim tarihi arasında yaşanılan olaylara katılan 8 kişiyi ‘kamu malına zarar vermek' gerekçesiyle gözaltına aldı.

Bingöl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Müdürlüğü (TEM) ekipleri, 7 Ekim 2014 tarihinde kent merkezinde düzenlenen ‘Kobani'ye destek' yürüyüşüne katılan ve akabinde çıkan olaylara ilişkin eş zamanlı operasyon düzenledi. Merkez ve Adaklı ilçesinde sabah saat 05.00 sularında eş zamanlı operasyon düzenleyen polis, aralarında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Adaklı İlçe Başkanı Selim G.'nin de aralarında bulunduğu İsmail B., Ali Cangil K., Vedat M., Songül S., Necmettin D., Zülküf T. ve Abdullah B.'yi ‘kamu malına zarar vermek' iddiasıyla gözaltına aldı.

GÖZALTILARINA TEPKİ

HDP tarafından yapılan çağrı kapsamında parti binası önünde basın açıklaması yapan DBP Bingöl İl Başkanı Halis Yurtsever, gözaltına alınan kişilerin suçsuz olduğunu savunarak, operasyona tepki gösterdi. Kobani'ye destek için alanlara inenlerin demokratik haklarını kullandıklarını belirten Yurtsever, "Bu insanlarımız katil değil, bu insanlar demokratik taleplerini dile getirmek için alanlarda haykırmışlarsa, bu onların en demokratik hakkıdır. Eğer emniyet ve asker Kürtleri de temsil ediyorsa amenna. Etmedikleri zaman bunlar bizim askerimiz ve polisimiz olamazlar" dedi.

SÜRECE DESTEK ÇAĞRISI

Konuşmasında vali ve emniyet müdürüne seslenen Yurtsever, çözüm sürecine destek çağrısı yaparak şunları söyledi:

"Ben buradan hem Bingöl valisine hem de emniyet müdürüne sesleniyorum; biz bu barışın taçlandırılması için herkes gövdesini tüm ağırlığıyla taşın altına koysun ve bu sürecin ağırlığını omuzlarında hissetsin. Biz birlikte bu ülkede yaşamak istiyorsak, eşit şartlarda yan yana yaşama şartlarının oluşması için hepimiz barışın taçlandırılması için omzumuzda bir yük taşıyalım ve böylelikle barışı birlikte sağlamayalım."

Grup, yapılan basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağılırken, gözaltındaki kişilerin emniyetteki sorgularının ardından mahkemeye sevk edilecekleri kaydedildi.

(İHA)

SONRAKİ HABER