için kaldı

Söğüt’te gergin anma!

Bilecik'te 733'ncüsü düzenlenen Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri gergin anlara sahne oldu.

F5HABER F5HABER
Söğüt’te gergin anma!

Bilecik'te 733'ncüsü düzenlenen Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri gergin anlara sahne oldu.

Edinilen bilgiye göre, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin protokol kapısından girmeyip halk girişinden girmesi üzerine AK Partililer ile MHP'liler tören alanı girişinde karşı karşıya geldi. MHP'lilerin tribünde oturan AK Partililere su şişesi ve taş fırlattığı, AK Partililerin de MHP'lilere aynı cisimleri attığı iddia edildi. Bu sırada iki grup arasında gerginlik yaşandı. Atılan şişe ve taşlar, bisiklet turnuvası için gelen bir kadına ve tribünde oturan diğer bir kadına isabet etti. Kendisine bir cismin isabet etmesi üzerine fenalaşan tribündeki kadın bayıldı. Çevredekiler tarafından tören alanından çıkartılan kadına ilk müdahaleyi 112 Acil Servis ekipleri yaptı. Bu sırada bir polis memuru ile MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş arasında gerginlik yaşandı.

Protokoldeki yerini alan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, programda kendisine söz hakkı verilmemesine tepki gösterdi. Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bir müddet görüşen Destici, etkinliği düzenleyenlerle protokolde kısa bir süre tartışma yaşadı. Alanı terk etmek için hazırlanan Destici, Davutoğlu ile görüştükten sonra tekrar yerine oturdu.

Programın sunucusu statta yaşananlar nedeniyle uyarılarda bulunduğu esnada kürsüye çıkan bir BBP'li mikrofonu kaparak "Mustafa Destici" diye bağırdı. Güvenlik görevlileri tarafından kürsüden indirilen şahıs, apar topar stadın dışına çıkartıldı. Öte yandan Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuşmasını yapmak üzere kürsüye doğru yürüdüğü esnada kendisine yaklaşmak isteyen iki kişi yine polisler tarafından uzaklaştırıldı.

Program boyunca gruplar arasında da kısa gerginlikler yaşandı

(İHA)

SONRAKİ HABER