Kılıçdaroğlu’nun hedefi: Suriyeliler

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye politikasını eleştirerek, "2 milyon 200 bin Suriyeli Türkiye'de. Bizim çocuklarımız işsiz, şimdi o çocuklara iş bulacağız diyorlar. Hani var ya meşhur sözümüz, ‘Ayranı yok içmeye' diye. Aynı o durumdayız" dedi.

F5HABER F5HABER
Kılıçdaroğlu’nun hedefi: Suriyeliler

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye politikasını eleştirerek, "2 milyon 200 bin Suriyeli Türkiye'de. Bizim çocuklarımız işsiz, şimdi o çocuklara iş bulacağız diyorlar. Hani var ya meşhur sözümüz, ‘Ayranı yok içmeye' diye. Aynı o durumdayız" dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Kasım seçim çalışmaları kapsamında Bilecik'in Osmaneli ilçesinde halka seslendi. Kılıçdaroğlu, ülkede herkese düşen görevler olduğuna dikkat çekti. Kendisinin hiçbir liderin yapmadığını yaptığını savunan Kılıçdaroğlu, "Günün 24 saati çalışıyorum. Benim bir tek derdim var. Bu ülkenin huzuru ve refahıdır. Benim tek derdim bunlardır. Hiçbir zaman benim saray, villa merakım olmadı. Sizler nasıl yaşıyorsanız ben de öyle mütevazi yaşıyorum. Çok şükür aldığım aylık da bana yetiyor. Çoluk, çocuk huzur içinde geçinip gidiyoruz. Kimseye muhtaç değiliz. Benim derdim, benim zengin olmam değil, benim derdim sizin zengin olması, halkın zengin olmasıdır. Ben rahmetli Ecevit'in geleneğinden geliyorum. Rahmetli Ecevit, ‘Ne ezen, ne ezilen insanca hakça bir düzen' derdi. Ben de, insanca hakça bir düzen diyorum. Ezilen de olmasın ezen de olmasın" diye konuştu.

"TERÖRÜ NEDEN BU ÜLKENİN BAŞINA BELA ETTİNİZ"

Kılıçdaroğlu, terör olaylarına değinerek, "Fidan gibi çocuklarımız şehit geliyor, yazık günah değil mi? Terörü neden bu ülkenin başına bela ettiniz? Tutturdunuz çözüm, çözüm, çözüm. Ne yaptınız sonunda? Ülkeyi kan gölüne çevirdiniz. Ne diyorlar? PKK bizi kandırdı. Sen çocuk musun kardeşim? Sen devlet yönetiyorsun" ifadelerini kullandı.

"ÖĞLE YEMEKLERİ İÇİN ARTIK BESLENME ÇANTASI HAZIRLAMAYACAKSINIZ"

"Anneler, size sözüm var" diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Çocuğunuzu tam gün okula göndereceksiniz. Sabah gidecek akşam gelecek. Öğle yemekleri için artık beslenme çantası hazırlamayacaksınız. Öğle yemeklerini, öğretmenleriyle beraber okulda yiyecekler. Böylece bu dertte bitmiş olacak. Biliyorum yine, ‘parayı nereden bulacaksın' diye bağıracaklar. Vallahi de billahi de bulacağım. Gerekirse kendi boğazımdan kesip o çocuklara öğle yemeğini vereceğim."

"İMAM HATİP OKULLARINI KURAN ZATEN CHP'DİR"

Kılıçdaroğlu, CHP'nin iktidar olması halinde imam hatip okullarını kapatacağı yönündeki iddialara da cevap vererek, "Vay efendim CHP gelecek imam hatip okullarını kapatacak. Yahu neden kapatalım? İmam hatip okullarını kuran zaten Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Kendi kurduğu okulu niye kapatsın? Tam tersine, ister imam hatip, ister lise, ister meslek lisesi, ister anadolu lisesi. Biz bütün çocuklarımızın kaliteli eğitim almasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

"AYRANI YOK İÇMEYE DURUMDAYIZ"

Uygulanan Suriye politikasının yanlış olduğunu öne süren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Dedim ki; yahu Suriye'ye girmeyelim, Suriye'ye müdahale etmeyin, Suriye'nin iç işine karışmayın. Sana ne Suriye'den. Hayır efendim ben oraya gireceğim, ben şunu yapacağım, bunu yapacağım. 2 milyon 200 bin Suriyeli Türkiye'de. Bizim çocuklarımız işsiz, şimdi o çocuklara iş bulacağız diyorlar. Hani var ya meşhur sözümüz, ‘Ayranı yok içmeye' diye. Aynı o durumdayız. 24 Ağustos 2012'de dönemin başbakanına bir mektup gönderdim. Suriye politikanız yanlıştır dedim. Orada kardeş kanını dökmeyelim dedim. Türkiye üzerinden silah göndermeyelim dedim. Yazık, günah. Hayır biz doğrusunu yapıyoruz dediler. Buyurun Amerika orada, Rusya orada, İran orada, Çin de yolda geliyor. Türkiye nerede? Türkiye'nin önünde fatura var. Başka hiçbir şey yok. Dış politikada bir hata yaparsanız, o hatayı 78 milyon vatandaş öder. İç politikada hata yapabilirsiniz, onu telafi etmek mümkündür. Ama dış politikadaki hatayı, bir kuşak değil birden fazla nesil o hatanın bedelini çeker. Bu hatayı yaptılar. Bütün Arap dünyası bize düşman. Mısır'la kavga ettik. Yahu bizim Mısır'la ne işimiz var? Niye kavga ediyoruz?"

"SADECE 4 YIL YETKİ İSTİYORUM"

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, 13 yıl falan değil, sadece 4 yıl yetki istediğini belirterek, "4 yıl yetki verin bu ülke nasıl adam gibi yönetilirmiş göreceksiniz. Bu seçimler önemlidir. Sandığa giderken oturup düşüneceğiz. Ya baskıdan yana oy kullanacağız. Ya da refahtan, huzurdan yana oy kullanacağız. Tercih bu kadar açıktır" dedi.

"SİYASET KİBİRLE OLMAZ"

"Siyasette kavgayı bitireceğim" diyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Efendim o geldi, bu gitti. Bunları bitireceğim. Gelmezse de ben ayağına gideceğim. Ne olacak ki? Kibiri bitireceğiz. Siyaset kibirle olmaz. Siyasette inat olmaz. Siyasette kavga olmaz. Siyasetin görevi şudur. Çocuğumuz işsiz mi? O çocuğa iş bulacaksın. Çocuğa daha iyi eğitim imkanı, daha iyi hastane imkanı vereceksin. Dış politikanı ülkenin çıkarları üzerine inşa edeceksin. Siyasetin konusu budur."

SONRAKİ HABER