için kaldı

Katil kocanın cezası belli oldu

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde eski eşi tarafından öldürülen Emine Baş cinayetinin bugün yapılan ikinci duruşmasında ağırlaştırılmış müebbet cezası kararı çıktı.

F5HABER F5HABER
Katil kocanın cezası belli oldu

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde eski eşi tarafından öldürülen Emine Baş cinayetinin bugün yapılan ikinci duruşmasında ağırlaştırılmış müebbet cezası kararı çıktı.

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde 1 Temmuz 2014 günü 3 yıl önce boşandığı eşi Levent S. (34) tarafından silah ile vurularak öldürülen Emine Baş ile ilgili bugün Bilecik Adliye Sarayı Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ikinci duruşmasında savcı mütalaa vererek sanığın Ağırlaştırılmış Müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi. Duruşmada karar aşamasına gelen mahkeme heyeti sanığa son sözünü sordu. Pişman olduğunu ifade eden sanık Levent S., "Keşke böyle bir olay yaşanmasaydı" dedi.

Karar açıklayan mahkeme heyeti sanık Levent S.'i ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırdı. Mahkeme sonrası Levent S., yoğun güvenlik önlemleri altında cezaevi aracına götürüldü.

"AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET CEZALARI KADIN CİNAYETLERİNDE YASALAŞMALIDIR"

Mahkeme sonrası açıklama yapan Kadın Cinayetleri Durduracağız Platformu Temsilcisi Fatma Kurt, ağırlaştırılmış müebbet cezasının kadın cinayetlerinde yasalaşması gerektiğini belirterek, "Bizler kadın cinayetlerinin durdurulması için önemli adımlardan birinin bu olması gerektiğini düşünüyoruz. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak yıllardır annelerimizle birlikte verdiğimiz dava sonucu, takip sonucu, kadın mücadelesi sonucu bazı çözümler ve talepler ürettik. Bunlardan en önemlilerinden biri ağırlaştırılmış müebbet cezasının kadın cinayetlerinde yasalaşması. Bir diğeri ise Koruma Kanunu'nun düzgün uygulanması.

"
BENİM 3 TORUNUN SOKAK ORTASINDA BUNUN CEVABINI KİM VERECEK"

Emine Baş'ın babası Sabri Us ise, 3 torunun sokak ortasında kaldığını belirterek, "
Bunun hesabını kim verecek" diye haykırırken, ablası Sacide Filiz ise biraz da olsa sanık ceza aldığı için vicdanlarının biraz rahatladı belirtti. Emine Baş'ın diğer kız kardeşi Mine Us ise; hangi dünyada yaşadıklarını, hangi çağda yaşadıklarını sorarak, "Biz rahatça sokağa çıkamıyoruz. Çocukları, ablamın kızlarını ben sokağa salmıyorum korkuyorum. Neden çünkü öldürülmekten. Yeter artık durdurulsun" dedi.

"
KARAR UMARIM YARGITAYDAN BOZULMADAN GELİR"

Emine Baş'ın Eskişehir Barosuna kayıtlı avukatı Betül Nuran Karataş ise; kararın gayet müspet bir karar olduğunu belirterek, "
Umarım Yargıtay'dan bozulmadan aynı şekilde gelir ve aynı şekilde de dediğimiz gibi bu karar onaylanır. Kendisi hakkettiği cezayı misliyle çekeceğine inanıyorum ben. Umarım bütün dosyalarımızda bundan sonra kararlarımız bu şekilde müspet olur. Emine çok çekti doğru" dedi.

(İHA)

SONRAKİ HABER