İşte örnek vatandaş arsasını hazineye bağışladı

Bilecik'te bir vatandaş, 767 metrekare arsasını sağlık hizmetleri için tesis yapılması için hazineye bağışladı.

F5HABER F5HABER
İşte örnek vatandaş arsasını hazineye bağışladı

Bilecik'te bir vatandaş, 767 metrekare arsasını sağlık hizmetleri için tesis yapılması için hazineye bağışladı.

Bilecik Belediye Sarayı'nda düzenlenen programa Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Başkan Yardımcısı Nihat Can, İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz ve hayırsever vatandaş Yıldırım Demirel katıldı. Yeni bir haftaya güzel, hayırlı bir işle başladıklarını anlatan Başkan Yağcı, "Beşiktaş Mahallemizdeki hemşehrilerimizin uzun zamandır bir sağlık ocağı bir sağlık tesisi ihtiyacı vardı. Biz de sağlık müdürlüğümüzle işbirliği ile değişik alternatifleri araştırdık inceledik fakat bu zamana kadar onların o ihtiyaçlarını giderebilecek çok köklü bir çözüm yolu bulamadık. Beşiktaş Mahallemiz ve o bölgede oturan hemşehrilerimize sağlık hizmetlerini kısa süreli alabilmeleri için merkeze gelmeleri gerekiyor belki ileriye doğruda hastanemizde üniversitenin oraya yapıldığında biraz daha belirgin hizmetleri alma konusunda daha uzağa gitmeleri gerekecek yakınlarında da bir aile hekimliği kuruluşu da olmadı. Biz tüm bu ihtiyaçları hepsini bir arada giderme noktasında sağlık il müdürlüğümüz ile buraya bir sağlık tesisin yapılmasını hemşehrilerimizin kısa vadede ve uzun caddede ihtiyaçlarını giderme noktasında en iyi çözüm olduğu kanaatine vardık. Bu çerçevede gerekli araştırmalarda bulunduk bizlerin talebini bu noktada kırmayarak Yıldırım Demirel Bey ve ailesi, kardeşleri oraların da ki mülklerinden bir bölümünü 767 metrekarelik bir bölümünü sağlık tesisi yapılmak üzere sağlık il müdürlüğümüze dolayısıyla devletimize haznemize bağış yapmayı ve inşallah tesis yapıldığında kendilerinin aile büyükleri olan İbrahim Buldağ'ın isminin verilmesi karşılığında bağış yapmayı kabul ettiler. Bu noktada böyle bir kadirşinaslık örneği gösterdiler tabi böyle güzel olayların hayırlı işlerin örnek teşkil etmesi bakımından duyurulması son derece önemli bu gururlanma anlamında değil diğer hemşehrilerimize bu tür hayırlı hizmetlerin yapılabilmesi açısından emsal teşkil etmesi bakımından bunların topluma duyurulması lazım. Biz Bilecik Belediye Başkanlığı olarak halkımızın ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında kurumlar, insanlar arasında bağ olmaya organize olma noktasında çaba harcamaya devam edeceğiz çünkü birimizin derdi şuna inanıyoruz hepimizin derdi. İnşallah bağışla birlikte oradaki yer sorunu halledilmiş olup ödenek gelince de yatırım sorunu bir yıl içerisinde inşallah kısa sürede bitirir belki de 2016 yılının sonlarına doğru da tesisimizi hep birlikte hemşehrilerimizi orada yakınlarında güzel bir hizmet sunma fırsatını da bulacağız katkısı olan herkese canı gönülden teşekkür ediyorum" dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz ise, yardımsever vatandaşa teşekkür ederek, "Beşiktaş Mahallesi'nde öyle bir arsaya ihtiyacımız vardı. İhtiyacı görmek adına da arsa bakıyorduk Yıldırım bey başkanımın da telkinleriyle arsayı bize bağışlamış oldu. En kısa zamanda inşallah orayı bitirip hizmete sokmakta bizim en büyük hayalimiz" diye konuştu.

"ONUR VE ŞEREF DUYDUM"

Arsasını hazineye bağışlayarak sağlık hizmetleri için kullanılmasını isteyen Yıldırım Demirel, yaklaşık 85 yıl önce Makedonya'dan Bilecik'e göç ettiklerini anlatarak, "Bize, daha doğrusu atalarıma buraya geldikleri zaman bu yerleri devlet bağışlamış. Sayın başkanımın büyük gayreti ile ben de bir nebzede katkıda bulunmak hem devletime hem milletime faydalı olması için arsalarımın bir kısmını ben de devlete hizmet alanı olarak iade ettim. Bunun için onur ve şeref duydum" dedi.

Konuşmaların ardından Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, hayırsever vatandaşa Osmanlı Arması bulunan bir tabak hediye etti.

(İHA)

SONRAKİ HABER