için kaldı

İnönü Zaferi'nin 93'Üncü Yıldönümü Törenlerle Kutlandı

MİLLİ mücadelede Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) ilk zaferi olan İnönü Zaferi'nin 93'üncü yıldönümü, Bilecik'in Bozüyük ve Eskişehir'in İnönü ilçelerinde düzenlenen törenlerle kutlandı.İnönü Zaferi'nin yıldönümü törenleri ilk olarak Bilecik'in Bozüyük ilçesi yakınlarındaki Metristepe Anıtı önünde yapıldı. Törenlere Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, 1'inci Hava Kuvveti...

F5HABER F5HABER
İnönü Zaferi'nin 93'Üncü Yıldönümü Törenlerle Kutlandı

MİLLİ mücadelede Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) ilk zaferi olan İnönü Zaferi'nin 93'üncü yıldönümü, Bilecik'in Bozüyük ve Eskişehir'in İnönü ilçelerinde düzenlenen törenlerle kutlandı.
İnönü Zaferi'nin yıldönümü törenleri ilk olarak Bilecik'in Bozüyük ilçesi yakınlarındaki Metristepe Anıtı önünde yapıldı. Törenlere Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, 1'inci Hava Kuvveti Komutanı Korgeneral Abidin Ünal, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ile çok sayıda kişi katıldı. Metristepe Anıtı önündeki törende saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu, ardından askerler tarafından saygı atışı yapıldı.
Törenlere Bozüyük'ün Akpınar Köyü'ndeki İnönü Şehitleri Mezarlığı'nda devam edildi. Buradaki törende Atatürk Anıtı'na çelenkler konuldu, saygı duruşunda bulunulup İstiklal marşı okundu ve askerler saygı atışı yaptı. Törene katılanlar şehitler için dua okudu.
Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı yaptığı konuşmada, "Aziz milletimiz, hür ve müstakil yaşama kararlılığını tarih boyunca en güç şartlar altında dahi sergilemiş, fedakarlığıyla, vatanseverliğiyle, gurur duyduğumuz zaferlere imza atmıştır. Tarihin altın sayfalarından biri olan İnönü Zaferleri milletin bağımsızlık ülküsünün yanında askeri gücünü de göstermiştir. Kutsal vatan toprağı uğuruna her zaman canını seve seve feda eden Türk Milleti bu zorlu sınavı da başarıyla geçmiştir" dedi
Akpınar Köyü'nden sonra törenlere Eskişehir'in İnönü ilçesinde devam edildi. İnönü'de askeri bando eşliğinde saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okundu. Buradaki törenlere Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de katıldı.
İnönü ilçesindeki törenlerde günün anlam ve önemini belirtir konuşmaların yapıldı, şiirler okundu. Törenler, askeri bandonun çeşitli marşları çalmasının ardından sona erdi.
SS(EK/AAA) (FOTOĞRAFLI)
(DHA - Seyfullah SOLAK)
SONRAKİ HABER