için kaldı

Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri buruk başladı

Bu yıl 734'üncüsü gerçekleşen Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'nin bgünkü açılış töreni ile başladı.

F5HABER F5HABER
Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri buruk başladı

Bu yıl 734'üncüsü gerçekleşen Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'nin bgünkü açılış töreni ile başladı.

Bilecik'in Söğüt ilçesinde 11-13 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek 734. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri, son günlerde artan terör olayları ve gelen şehit haberlerinin ardından buruk başlarken, törene katılım az olması dikkat çekti. Daha önce yılların aksine Başbakan, Bakanlar, siyasi parti liderlerinin katılmadığı bu yılki şenlik, saat 10.30'da Türk Büyükleri Anıtı önüne çelenk sunması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından gelen kutlama mesajları okundu. Çelenk sunumunun ardından protokol üyeleri Söğüt'e gelen Yörük çadırlarını gezerlerken, Türkiye'nin bir çok ilinden şenliklere akın eden Yörüklerin bu sene az olması sebebi ile çadırların boş kalması gözlerden kaçmadı.

Törenler, şifalı pilav için kurban kesilmesi, Ertuğrulgazi Türbesi ziyaret, edilen dualar ve şifalı pilav ikramı ile devam etti. Çelebi Sultan Camii'nde Ertuğrulgazi ve Türk büyükleri adına Mevlid-i Şerif okutularak devam eden ilk gün etkinlikleri, 'Tarih Boyunca Söğüt ve Kültür' sempozyumu ile sona erdi.

İlk günkü programlara, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Söğüt Kaymakamı Berkan Sönmezay, vali yardımcıları, Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Can, İl Jandarma Komutan Albay Alper Sır, İl Emniyet Müdürü Alİ Ekber Bektaş, Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen Yörük Federasyonu temsilcileri de katıldı.

Öte yandan, 734. Ertuğrulgazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'nin ikinci gününde, Ertuğrulgazi Türbesi ziyaretleri, geleneksel şifalı pilav ikramı yapılarak Ertuğrulgazi Türbesi önünde şehitlerin adına Mevlid-i Şerif okunacağı bildirildi.

(İHA)

SONRAKİ HABER