için kaldı

Cuma namazı çıkışı vatandaşlara pilav ikram etti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bilecik'te kıldığı cuma namazı sonrası vatandaşlara pilav ikram etti.

F5HABER F5HABER
Cuma namazı çıkışı vatandaşlara pilav ikram etti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bilecik'te kıldığı cuma namazı sonrası vatandaşlara pilav ikram etti.

Banak Yıldız, dün gece Osmaneli ilçesinin ardından Bilecik merkez Gazipaşa Mahallesi'nde bulunan AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi açılışına katıldı. Açılış öncesi partililere seslenen Yıldız, Osmanlı Devleti'nden bu yana tarihin izlerinin taşıyan ve bunu daha ileri götürecek olan insanlarla bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Şu ana kadar geçirdikleri seçimleri atlatarak daha güçlü bir hale geldiklerinin belirten Bakan Yıldız, "Kimse kimsenin kara kaşına kara gözüne oy vermez. Yaptıklarına ve icraatlara oy verir. Hele hele seçim vaatlerinin artık ayyuka çıktığı ve bir pazaryerine dönüştürüldüğü bir ortamda kesinlikle insanlar vatandaşlarımız halkımız ancak ve ancak icraatlara oy verirler. Bizler doğru yaptığımız için güçlendik. Bizler zamanında ön görülerimizi doğru yerlerde kullandığımız için güçlendik" dedi.

"GÖLPAZARI'NA İLERİDE DÜZENLENECEK BİR PROGRAM İLE DOĞAL GAZ YATIRIM PROGRAMINA ALACAĞIZ"

Yaptıkları yatırımların Edirne'den Kars'a, Sinop'tan Hatay'a varıncaya kadar kademe kademe adım adım ilerlediğini ifade eden Bakan Yıldız, "Aynen Gölpazarı'na da ileride düzenlenecek bir programla beraber doğalgazın inşallah yatırım programına alınacağı gibi. Burada ne konuşuyorsak, ne söylüyorsak inşallah onu yapacağız. Şuanda biz Türkiye'deki kaynakların oturduğumuz yerden çayımızı, kahvemizi içerken atıp tutarak değil, verimli kullanılmasını ön planda tutarak nüfusun en yüksek olduğu bölgelerden başlayarak dağıtıyoruz doğalgazı. 10 bin nüfusun üzerindeki 202 ilçenin Bakanlar Kurulu kararıyla beraber almış bir süreç oldu. Nüfusu 10 binin üzerindeki olan yerler eğer elektrik abonelerinin yüzde 60'ından daha fazlası müracaat ederse oraya BOTAŞ doğalgazı götürecek. Gölpazarı'mızı inşallah bir nüfusunu arttırır, iki göç verdiğini de biliyorum. Bir yandan nüfusunu arttırması, bir yandan da bizim öncelikle bu ilçelerimizi bitirdikten sonra yeni ikinci başlıkla programa alacağımız bir düzen şeklinde yapmamız lazım. Ben şimdi bu yıl içerisinde önümüzdeki yıl biz Gölpazarı'na doğalgaz getireceğiz dersek, bu doğru olmaz. Bu vatandaşımıza dürüst davranmamamız olur. Ama ne yapacağız, kademe kademe nüfusun en az olduğu ilçelerden başlayarak geriye doğru gideceğiz" diye konuştu.

"12 YIL İÇERİSİNDE TÜRKİYE 3 KATINI KATLADI"

Kaynakların verimli kullanılmasını isteyen Bakan Yıldız, sözlerine şöyle devam etti:

"Bunlar başkasının kaynağı değil. Bunlar bizim kaynağımız ve şuana kadar Türkiye bir yerde gömü, bir yerde define mi buldu, bir yerde hazine mi rast geldi. Ne oldu da 12 yıl içerisinde Türkiye 3 katına katladı. Türkiye en önemli kaynağını, insan kaynağını başta kurucu genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı ve şu an ki genel başkanımız Ahmet Davutoğlu'muzu. Bizde bayrak yere düşmez. Bizde makamlar geçicidir. Bizde insanlar geçicidir. Gönlümüze taht kuranlar tabi ki olacaktır. Ama bayrak el değiştirir, bayrak hiçbir zaman için yere düşmez. AK Parti davası yalnızca bir parti davası değildir. Bir memleket davasıdır, bir ülküdür. Ülkemizin gelişmesi, büyümesi ve ilerlemesine konan hayatlardır. Bizler kendimizden daha çok sevdiğimize inandığımız çocuklarımıza ve geleceğimize, gençlerimize daha güzel bir ülke bırakmak açısından var olan bütün gücümüzle beraber çalışacağız. Gece demeyeceğiz, gündüz demeyeceğiz ve çalışacağız. Çünkü ülke çok kaybetti bizden önce. Onları telafi etmemiz lazım. Onları mutlaka daha da artan dozlarla beraber götürüyor olmamız lazım. 7 Haziran seçimlerinde yaklaşıyoruz, inşallah şurada 1 ayımız var, 4 ayımız var. Dediğim gibi bütün çabalarımızı, gayretlerimizi yoğunlaştıracağız. Türkiye'nin geleceği için bunu yapacağız."

Konuşmaların ardından AK Parti Bilecik milletvekili adayları konuşmasını gerçekleştirdikten sonra AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi açılışı gerçekleşti. Bakan Yıldız, Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde Bilecikli sanayiciler ile bir araya geldi. Daha sonra cuma namazı için Şeyh Edebali Türbesine geçen Yıldız, Orhangazi Camii'nde cuma namazını kılarak, Şeyh Edebali Türbesini ziyaret etti. Bu ziyaret sırasında Bakana, Bilecik Belediyesi çalışanı Arkeolog Umut Özdemir eşlik ederek, Şeyh Edebali Hazretleri hakkında bilgi verdi. Türbe ziyareti sonrası Bilecik Kızılay şubesinin cami sonrası cemaate pilav ikramına katılan Yıldız, burada vatandaşlara pilav ikram etti. Yıldız, partililer ile vedalaştıktan sonra Kütahya'ya hareket etti.

(İHA)

SONRAKİ HABER