Bahçeli Yörük Şenliklerinde

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bu yıl 733'üncüsü düzenlenen Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenliklerine katılmak üzere Bilecik'in Söğüt ilçesine geldi.

F5HABER F5HABER
Bahçeli Yörük Şenliklerinde

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bu yıl 733'üncüsü düzenlenen Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenliklerine katılmak üzere Bilecik'in Söğüt ilçesine geldi.

Şenliklerin ikinci gününde MHP Lideri Bahçeli, ilk olarak Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu'yu makamında ziyaret etti. Ziyarette Başkan Aydoğdu, Bahçeli'ye Söğüt hatırası tabak ve el işlemesi dokuma hali hediye etti.

Belediyedeki programın ardından Hükümet Konağı'nın önünde Yörükler karşılandı. Burada konuşma yapan Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, 733 yıldır devam ettirilen Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenliklerinin, Türk milletinin birlik ve beraberliği açısından büyük önem arz ettiğini belirterek, "Ülkemizin milli birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacı olduğu bugünlerde, buradaki binlerce insan, yüce Türk milletinin birlik ve beraberliği noktasındaki hassasiyetini ortaya koymaktadır. Bizler burada Ertuğrul Gazi'nin bekçileri ve Türk milletinin mümtaz temsilcileri olarak, bu cennet yurdu vatan bırakmak için kanlarını canlarını feda etmekten çekinmeyen, bu ecdada vefa borcumuzu daha çok çalışarak, daha çok üreterek ve atalarımızdan miras olan dinimize vatanımıza bayrağımıza kültürümüze sahip çıkarak bir nebze olsun ödeyebiliriz. Yapılan anma törenleri birlik ve beraberlik için bir vesile olmaktadır. Bağımsızlığımıza, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne özellikle bu cennet yurdun vatan edilmesinde Ahlat Malazgirt, Söğüt, Çanakkale Dumlupınar gibi tarihimizin dönüm noktası olan mübarek yerlerimize sahip çıkmamız gerekir. Söğüt, aşiretten beyliğe, beylikten devlete, devletten imparatorluğa, tarihe şeref veren bir milletin şehit kanları ve irfan ile yazıldığı bir destandır. Söğüt 6 asır sürecek bir mücadelenin başlama noktası, Alplerin ve erenlerin omuz omuza vererek cihan bir devleti kurdukları kutlu bölgenin adıdır" dedi.

Söğüt'ün milli birlik ve beraberliğin getirildiği, herkesin kucaklaştığı yerde olduğunu ifade eden Aydoğdu, "Söğüt kuruluşun olduğu kadar kurtuluşunda beşiği Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün İnönü Zaferlerinden sonra Metris Tepe'ye gönderdiği, 'Siz orada sadece düşmanı değil, milletin makus tarihini de yendiniz' telgrafı olan ulvi topraklardır. Söğüt Türk boylarının uğrak yeri, Selçuklu'dan Osmanlı'ya, Osmanlı'dan Türkiye Cumhuriyeti'ne sevk edilen bir sancaktır" diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından MHP Lideri Devlet Bahçeli ve protokol üyeleri, mehteran eşliğinden Hükümet Konağı önünden tören alanına kadar yürüdü. Burada Ertuğrul Gazi'nin türbesini ziyaret eden Devlet Bahçeli, esnaf ziyareti de yaptıktan sonra ilçeden ayrıldı.

Bahçeli'nin yarın sürecek olan programa katılacağı öğrenildi.

(İHA)

SONRAKİ HABER