için kaldı

Bahçeli Söğüt'te Konuştu: Yeni Bir Fetih İçin Demokrasi Seferine Çıkıyoruz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, önümüzdeki yıl yapılacak genel seçimlerin startını Bilecik'in Söğüt ilçesinden verirken, "Tarihin derinliklerinden seslenen ecdadımıza karşı görevlerimizi layıkı ile yapmak maksadıyla Söğüt, Domaniç ve Dumlupınar'dan Türkiye ve Türk milleti için var gücümüzle ileriye atılıyor yeni bir fetih için demokrasi seferine çıkıyoruz" dedi.

F5HABER F5HABER
Bahçeli Söğüt'te Konuştu: Yeni Bir Fetih İçin Demokrasi Seferine Çıkıyoruz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, önümüzdeki yıl yapılacak genel seçimlerin startını Bilecik'in Söğüt ilçesinden verirken, "Tarihin derinliklerinden seslenen ecdadımıza karşı görevlerimizi layıkı ile yapmak maksadıyla Söğüt, Domaniç ve Dumlupınar'dan Türkiye ve Türk milleti için var gücümüzle ileriye atılıyor yeni bir fetih için demokrasi seferine çıkıyoruz" dedi.

Devlet Bahçeli, 30 Mart seçimlerinde Bilecik ve Kütahya'da partisinin kazandığı ilçe belediyelerini ziyaretinin ilk durağı olarak Bilecik'in Söğüt İlçesi'ne geldi. İlçe girişinde partililer tarafından karşılanan Devlet Bahçeli, ilk olarak Ertuğrulgazi Türbesi'ni ziyaret ederek dua etti. Bahçeli daha sonra Söğüt Belediyesi'ni ziyaret ederek MHP'li Başkan Halil Aydoğdu'yu seçimi kazandığı için kutladı.

SÖĞÜT'TEN ZORLU BİR YOLCULUĞA ÇIKMIŞTIK

Devlet Bahçeli, MHP'li Halil Aydoğdu'nun mazbatasını aldıktan sonra tabelasına TC ibaresine koydurduğu Söğüt Belediye binasının önünde toplanan kalabalığa bir konuşma yaptı. Bahçeli, 30 Mart seçimlerinin startını Söğüt'ten verdiklerini belirterek konuşmasını şöyle sürüdü:

"Allah hepinizden razı olsun ki bizleri kırmadınız ve belediye başkanlığını Milliyetçi Hareket Partisi'ne teslim ettiniz. Öncelikle Söğütlü kardeşlerime en içten teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum. Söğüt'te belediye başkanlığı görevine seçilen Halil Aydoğdu beyi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Söğüt'ün sesimizi duyması, yanımızda olması bizim için tarihi önemddir. Söğüt Ertuğrul Gazi'dir, Osman Gazi'dir, dünya tarihinin akışını değiştirecek çok önemli bir destanın mayalandığı, mübarek bir yurt köşesidir. Bu topraklarda zaferlerimizin düşü kurulmuş, fetihlerimizin haritası çizilmiş, kardeşliğimizin ön sözü yazılmıştır. Söğüt'ün her karışında Hayme Ana'nın duası, Şeyh Edebali'nin irfanı, Dursun Fakıh'ın ahlakı, Ertuğrul Gazi'nin öğütleri, Alplerin gazilerin cesaretleri vardır. Söğüt, Türk tahininin aydınlık yüzüdür. Bir Türkmen boyundan cihana hakimiyet kurmuş, bir imparatorluktaki sır Söğüt ruhu, Söğüt vicdanı ve Söğüt kararlılığında gizlidir. Ertuğrul Gazi, Orta Asya'dan bu yana süregelen Türkmen boylarına yurt arama sevdasını bugün sınırlarımızın ötesindeki Fırat'ın koynunda yatan babası Süleyman Şah'tan almıştır. Ertuğrul Gazi'den başlayarak şekillenen tarih içerisinde uğruna verdiğimiz şehitlerimizle Anadolu toprakları vatanlaşmıştır. Bu yüzyıllardır güçsüz, Türksüz bir Anadolu arayışındaki sömürgeci zihniyete karşı da en kesin cevap olmuştur."

AYNISINI YAPARIZ, AYNISINI BAŞARIRIZ

Devlet Bahçeli, Ertuğrul Gazi ve torunlarının en önemli başarısının Anadolu Türkmen boylarını ve beylerini kavga ve kargaşadan uzak tutup ortak hedeflere yönlendirmiş oduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu yüksek beceri, bu yüksek vasıf, bu yüksek irade Türklerin dünya tarihine yön ve istikamet vermesini sağlayan kudret ateşini körüklemiştir. Bu hakikat bizim için paha biçilmez bir mirastır. Coşkumuzun kaynağı, mücadelemizin ana fikri bu derin tecrübeye dayanır. Bundan dolayı Söğüt göz nurumuzdur, yürek atışımızdır. Gelecek umudumuz, gelecek iddiamızdır. Bizim mücadelemizde Ertuğrul Gazi ocağı manevi pusuladır. Bizim varlığımızda ecdadımızın buyrukları belirleyicidir. Bu itibarla Söğüt sırtımı yasladığımız, hedeflerimizi tayin ettiğimiz, varlığıyla kıvanç duyduğumuz ecdat yadigarı topraklardır. Söğüt'süz vatan olamayacağı gibi, Söğüt'ü anlayamayan, emanetlerini de benimseyemeyen, ülkülerini idrak edemeyen bir hedefi de doğru bulmamız düşünülemeyecektir. Bizi üç kıtaya taşıyan ve muzaffer günlere uçuran Söğüt'e tutunarak mazideki ihtişamı tekrar diriltmek, yeni bir Türkmen destanıyla Anadolu'yu baştan başa kavramak arzusundayız. Asırlar evvel 400 çadırdan muhteşem bir itibara ve insanlığın tahtına çıktık. İnanıyorum ki aynısını yine yaparız, aynısını yine başarırız. Şunu biliniz ki Söğüt hedef ve hedeflerimizin ana karargahıdır ve böyle kalacaktır."

Bahçeli konşmasında partiye desteklerinden dolayı Söğütlülere de teşekkür etti.

GENEL SEÇİMİN STARTINI DA SÖĞÜT'TEN VERDİ

MHP lideri Bahçeli, 30 Mart seçimlerinin startını Söğüt'te verdiklerini belirterek önümüzdeki yıl yapılacak olan milletvekilliği genel seçimlerin startını da şimdi yine Söğüt'ten verdiğini açıkladı. Bahçeli şunları söyledi:

"Nasıl ki mahalli idareler seçimleri için Söğüt'ten şevkle, inanmışlıkla yola çıktıysak normal süresi 7 Haziran 2015 tarihi olan 25'inci dönem milletvekilliği genel seçimleri için yapacağımız çalışmaları da hepinizin şahitliği ile buradan başlatıyoruz. Tarihin derinliklerinden seslenen ecdadımıza karşı görevlerimizi laiki ile yapmak maksadıyla Söğüt, Domaniç ve Dumlupınar'dan Türkiye ve Türk milleti için var gücümüzle ileriye atılıyor yeni bir fetih için demokrasi seferine çıkıyoruz. Cenabı Allah yar ve yardımcımız olsun, büyük Türk milleti müsterih olsun Bozgun uzun sürmeyecek, darlık devam etmeyecektir. Bunalım ve buhran sizlerin destek duasıyla çok yakında son bulacaktır. Dehlizlere bölünmüş, kardeşliği zayıflamış, birlikte yaşama isteği kesintiye uğramış yurdumuz Söğüt'te kendine gelmeyi nasıl başarmışsa bu muazzam birliğin benzeri inşallah tekrarlanacaktır."

AK PARTİ'Lİ ESKİ BAŞKANA TEŞEKKÜR ETTİ

Devlet Bahçeli, konuşmasının sonunda geçen dönem Ak Parti'den Söğüt Belediye Başkanı olarak görev yapan Osman Güneş'e de teşekkür ederek, "Bir önceki belediye başkanlarımızın Söğüt'e sunmuş olduğu hizmetten dolayı da sayın Osman Güneş beyefendiye Milliyetçi Hareket Partisi olarak teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

(DHA - Kemal ATLAN-Cafer ELMAS-Soner UÇAK-Seyfullah SOLAK)
SONRAKİ HABER