için kaldı

“87 yaşındayım ben böyle bir şey görmedim”

Bilecik'in İnhisar ilçesine bağlı 93 haneli Tozman köyünde dün yaşanan sel felaketinin ardından Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir ve AK Parti Milletvekili Halil Eldemir, köyde incelemede bulundu.

F5HABER F5HABER
“87 yaşındayım ben böyle bir şey görmedim”

Bilecik'in İnhisar ilçesine bağlı 93 haneli Tozman köyünde dün yaşanan sel felaketinin ardından Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir ve AK Parti Milletvekili Halil Eldemir, köyde incelemede bulundu.

İncelemelerin ardından açıklama yapan Vali Ahmet Hamdi Nayir, alınması gereken önlemleri almaya çalıştıklarını söyledi. Tespitlerin hala devam ettiğini belirten Nayir, "Bize bildirilen 150 tane küçükbaş hayvan telefimiz var. Araç kayıplarımız var. Otomobil veya tarımsal araç gereç kayıpları var. Can kaybının olmadığını en büyük nimet sayıyoruz. Devlet Su İşleri, buranın yeniden bir ıslahı çalışmalarına bakacak. Çalışmayı başlattılar. Bir taraftan biz hasar tespit çalışmalarımızı yapalım, onları gönderelim. Ama yerleşim alanı olarak biraz dereyi biz işgal etmişiz gibi görünüyor. Dere alanına girmişiz gibi duruyor. Buna şükür" dedi.

"TEK TESELLİMİZ CAN KAYBIMIZIN OLMADIĞI"

Nayir, konuşmasının devamında, yoğun yağıştan gelen selin köyün alt yapısı başta olmak üzere bir hayli bir zarar olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti:

"Dünden itibaren bütün ekiplerimiz AFAD ekibimiz, İl Özel İdare ekibimiz, sağlık ekibimiz, jandarma ekibimiz, Devlet Su İşleri ekibimiz önce tespite çalıştılar daha sonra da ilk etapta yapılacak işler, köye ulaşımı sağlayacak tedbirler neyse onu almaya çalıştılar. Acil ihtiyaçlarımız, içme suyu ihtiyaçlarımız için tedbirleri alıyoruz. Elektriğin yıkılan direkleri yapılmaya çalışılıyor. Belki birkaç gün o süreci de kaymakamlığımız önlem alarak en azından acil ihtiyacınızı karşılayacak şekilde bir jeneratör teminine çalıştı. Tek tesellimiz can kaybımızın olmadığı. Onda da erken uyarının öneminin gördük. Yukarıdaki yayladaki vatandaşlarımız Allah razı olsun onlardan. Erken uyararak buradaki muhtarlığımızın duyurmasıyla en azından bir can kaybının olmadığını burada gördük. Giden dünya malı bir çeşit yerine geliyor, bir şekilde yerine geliyor. Ama can kaybımız maalesef geri dönmüyordu. Dere yatağımız önceden de kısmen kendini göstermiş, tedbirler de alınmıştı ama o da yoğun bir yağışa tahammül edememiş. İnşallah kısa zamanda imkanlarımız ölçüsünde Ankara'nın da desteğini isteyerek sayın milletvekillerimizin de desteğini isteyerek bulacağımız kaynaklarla tekrar içme suyumuzu, kanalizasyonumuzu, yolumuzu eski haline getirmeye çalışacağız. Allah beterinden korusun, geçmiş olsun diyorum."

"MADDEN OLAN ŞEYLER ALLAH'IN İZNİYLE BİR ŞEKİLDE GİDERİLİR"

AK Parti Milletvekili Halil Eldemir ise, Tozman köyünde yaşayan hemşehrilerine geçmiş olsun dileklerini ileterek, "Cenabı Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın. Tesellimiz can kaybının olmaması. Madden olan şeyler Allah'ın izniyle bir şekilde giderilir. Burada AFAD ekiplerimiz, sağlık ekiplerimiz, özel idare ekiplerimiz, Devlet Su İşleri ekiplerimiz özverili bir çalışma yürütürler. İnşallah bu yaraların en kısa sürede sarılacağına inanıyoruz" dedi.

"87 YAŞINDAYIM BEN BÖYLE BİR ŞEY GÖRMEDİM"

Köyde yaşayan Mustafa Atasay ise 87 yaşında olduğunu belirterek, "Ben bu yaşıma kadar böyle bir şey görmedim. Bizi çok etkiledi. Mal kaybımız da oldu. Her taraf yıkıldı" diye konuştu.

Köyde yaşayan Gülşen Işık da, her tarafın yıkıldığını ve hiçbir şeyin kalmadığını söyledi. Işık, "80 yaşına gireceğim. Bağ, bahçe, kirazlarım kalmadı. Hiçbiri yok. İşçileri götürdüm daha parasını da vermedim. Hiç ömrümde görmedim. Zararımız çok 4 tarla kirazım gitti. 4 tarla kiraz dibinden kayboldu. Hiç yiyemedik" dedi.

(İHA)

SONRAKİ HABER