Rusya, "Türk gökmenleri" bekliyor

Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos) Başkanı Dmitriy Rogozin, Türkiye'nin "uzay güçlerinden" oluşan kısa listede yer almak için gerekli her şeye sahip olduğunu belirterek, "Türkiye'nin uzaya ilgi duymasına büyük saygı duyuyoruz. Türkiye, Rusya'yı bu alanda stratejik ortak olarak tanımlarsa bundan mutluluk duyarız. Türkiye'nin gökmenlerini bekliyoruz." dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Rusya, "Türk gökmenleri" bekliyor

Rogozin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yaptığı "uzaya Türk astronot gönderme" teklifi ve Rusya ile Türkiye arasındaki uzay ve savunma sanayisindeki iş birliği potansiyelini, Türkiye'den ilk kez AA muhabiri aracılığıyla değerlendirdi.

Türkiye'yi "dünyanın çeşitli bölgelerinde çıkarlarını koruyan, Batı'da ve Doğu'da farklı ittifaklarda bulunan, büyük, modern bir ülke" olarak tanımlayan Rogozin, "Dolayısıyla Ankara'nın uzaydaki çıkarlarını fark ettiği bir noktaya gelmemiz şaşırtıcı değil. Bu son derece doğal bir süreç. Şu anda Çin ve Hindistan gibi çok sayıda ülkenin 'uzay güçleri kulübüne' katılmak için hızla hareket ettiğini görebiliyoruz." diye konuştu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER