CHP'li gençlerden 19 Mayıs için fener alayı

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Balıkesir İl Gençlik Kolları'nın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle düzenlediği fener alayı bu gece büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

F5HABER F5HABER
CHP'li gençlerden 19 Mayıs için fener alayı

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Balıkesir İl Gençlik Kolları'nın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle düzenlediği fener alayı bu gece büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

CHP'li gençlerin saat 21.00'de tarihi tren garı önünde başlayan fener alayına CHP İl Başkanı Mete Erol, CHP Balıkesir 2. sıra milletvekili adayı Ahmet Akın, parti yöneticileri, belediye meclis üyelerinin de yer aldığı yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Gar binası önünde buluşan yüzlerce partili dev bir bayrak eşliğinde Milli Kuvvetler, Anafartalar ve Kızılay caddelerini izleyerek Atatürk Anıtı'na gitti. Gençlik Marşını söyleyen gençler yürüyüş boyunca "Ne mutlu Türk'üm diyene", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Atatürk Gençliği görev başında" diye sloganlar attı. Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni okudu. Yol ve evlerindeki vatandaşlarda alkışlarla CHP'li gençlere destek verdi.

"REKLAM ARASI'NI UNUTMADILAR

Atatürk Anıtı'nda gerçekleştirilen saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından konuşan CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Emrah Türk, "Bugün 19 Mayıs. Tarih her şeyi yazar, önemli olan tarihi hakkıyla okumaktır. Bu tarih Samsun'dan Anadolu'ya Kuva-yi Milliye'nin bir halkın özgürlüğünün, 'ya istiklal ya ölüm" diyenlerin tarihidir. İsteyen bu tarihi çarpıtabilir, 'Reklam arası' diyebilir. Meydan meydan gezip bu tarihe dil uzatabilir. Tarih her şeyi yazar, bu hasta zihniyetli güruhu da yazacaktır. Bundan hiç birimizin şüphesi yok" dedi.

Cumhuriyet devriminin en önemli ilkelerinden birisinin devrimcilik olduğunu söyleyen Türk, "Devrimcilik gençliği, değişimi ve dönüşümü ifade eder. Devrimci olmak Bekirağa bölüğünde Mustafa Kemal olmaktır. Cephelerde Nene Hatun, Menemen'de Kubilay, sokaklarda Deniz Gezmiş, çıkmaz sokakta Ali İsmail, ekmek kuyruğunda Berkin Elvan olmaktır" diye konuştu. "Bizler zulme karşı direnmeyi Cumhuriyet'in kurucusu Atatürk'ten öğrendi" diyen Başkan Türk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu cumhuriyeti O'ndan miras aldık. Bu Cumhuriyet bizlere Atatürk'ün emanetidir. Cumhuriyet ve devrimcilik bir bayrak koşusudur. Cumhuriyeti koruma görevi bugün şayet bir suçsa dost ve düşman herkes bilsin ki, bu suç bizim için bir şeref meselesidir, yaşam meselesidir. Bu meşalelerde yanan ateş gibi sıcak, onun sapı kadar da soğukkanlıyız. Ve tarih bizim zaferimizi yazacaktır."

(DHA - Hilmi DUYAR- Coşkun YAMAN)
SONRAKİ HABER