için kaldı

Balıkesir'de 1 Mayıs'a iki ayrı kutlama

BALIKESİR'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, iki farklı grup tarafından farklı saatlerde aynı meydanda kutlandı. Türk-İş'e bağlı sendikalara üye işçiler ise Çanakkale'deki mitinge gitti.

F5HABER F5HABER
Balıkesir'de 1 Mayıs'a iki ayrı kutlama

BALIKESİR'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, iki farklı grup tarafından farklı saatlerde aynı meydanda kutlandı. Türk-İş'e bağlı sendikalara üye işçiler ise Çanakkale'deki mitinge gitti.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı sendikaların düzenlediği kutlamaya Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Tabip Odası, Haziran Hareketi ve EMEK Partisi (EMEP) destek verdi. Saat 11.15'te Bahçelievler Mahallesi'ndeki Çarşamba Pazarı'nda toplanan yaklaşık 500 kişi Kuvayi Milliye Meydanı'na yürüdü. Yürüyüşe katılanlar 'Yaşasın 1 Mayıs', 'Gün gelecek devran dönecek, katiller halka hesap verecek', 'İş, ekmek, özgürlük' sloganları attı. Kuvayi Milliye Meydanı'ndaki kutlama 1 Mayıs 1977'deki İşçi Bayramı'nda ölen 34 kişi için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Eğitim-Sen Balıkesir Şube Başkanı Özgür Sarıbülbül'ün yaptığı konuşmanın ardından etkinlik hep birlikte halayların çekilmesiyle sona erdi.

KUVA-Yİ MİLLİYE'DEN 1 MAYIS KUTLAMASI

Kuva-yi Milliye Platformu'nun düzenlediği 1 Mayıs kutlaması, yine Kuvayi Milliye Meydanı'nda saat 14.00'te başladı. Eğitim-İş, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Balıkesir Çağdaş Eğitim Vakfı (BAÇEV), Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği (YKKED), Cumhuriyet Kadınları Derneği, İDA Eğitim, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İDA-DER), Savaştepe Öğretmen Okulu Mezunları Derneği, Hacı Bektaşi Veli Derneği, Güzel Sanatlar Derneği, Taşeron İşçileri Derneği, CHP, Vatan Partisi ve Türkiye Gençlik Birliği'nin (TGB) destek verdiği kutlama, şehit askerler ve güvenlik görevlileri için yapılan saygı duruşu ile başlayıp, İstiklal Marşı ile ile sürdü. Kuvayi Milliye Platformu'nun mitinginde, Türk bayrakları dikkat çekti. Kutlamaya katılanlar 'Laiklik adam olmaktır', 'Bölücü anayasaya geçit yok' pankartları açtı.

Polis ekipleri, son günlerde artan terör olayları ve canlı bombalar nedeniyle hem toplanma hem kutlama alanında yoğun önlemler alırken, küçük çocukların bile meydana girişte tek tek aranması dikkat çekti.

İŞÇİLER ÇANAKKALE'DEYDİ

Balıkesir'deki TÜRK-İŞ'e bağlı sendikalar ise Çanakkale'deki kutlamalara katıldı. Balıkesir'den 4 otobüs dolusu işçi sabah saatlerinde Çanakkale'ye gitti.

(DHA - Hilmi DUYAR - Coşkun YAMAN)
SONRAKİ HABER