için kaldı

Abdullah Cömert davasına ilgi düşüklüğü dikkat çekti (6)

DAVA 12 HAZİRAN'A ERTELENDİ

F5HABER F5HABER
Abdullah Cömert davasına ilgi düşüklüğü dikkat çekti (6)

DAVA 12 HAZİRAN'A ERTELENDİ

Balıkesir 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve bugün karara bağlanması beklenen Abdullah Cömert davası, talimatla alınması gereken tanık ifadelerinin alınamaması ve yeni tanıkların dinlenmesi için 12 Haziran'a ertelendi.

POLİS MEMURU İÇİN TUTUKLAMA TALEBİ

Aralarla birlikte yaklaşık 9 saat süren duruşmada; Cömert ailesinin avukatları, izlenen MOBESE görüntülerinin ardından, tutuksuz polis memuru A.K.'nin tutuklanmasını talep etti. Yargılamanın Balıkesir'de yapılması nedeniyle soruşturma sırasındaki eksiklerin giderilmediğini söyleyen ailenin avukatı Hatice Can, mahkeme heyetinin de olay yerinde yani Hatay'da, inceleme ve keşif yapması gerektiğini savundu. Avukat Can, "Maktule hedef gözeterek ateş eden sanığın tutuklanmasını istiyoruz. Sanığın görevli olduğu beyaz Akrep aracından maktule ateş ettiği kamera görüntülerinden de anlaşılıyor. Bu yönde tanık ifadeleri de var. Sanık polisin böyle bir olaya karşın hala görevinin başında olması adalete olan güveni zedeliyor. Kamu vicdanını rahatsız ediyor" dedi.

Abdullah Cömert'in ağabeyi Adnan Cömert, "Sanık polise hakkettiği ceza verildiğinde belki kardeşim geri gelmeyecek ama emniyet ve polislerde zan altında kalmaktan kurtulacak. Adaletsizlik suça teşviktir. Suç işleyen polisin de tutuklanmasını ve cezalandırılmasını istiyoruz" diye konuştu.

SANIK AVUKATI: TANIK İFADELERİ ÇELİŞKİLİ

Sanık avukatı İbrahim Uzun ise tanık ifadelerinin çelişkili olduğunu, elde edilen delillerin ise inandırıcı olmadığını savundu. Uzun, "Tutuklama isteği ile ilgili öne sürülen gerekçelerde inandırıcı ve makul değil. Olay sonrası gaz fişeği bulunmadığı halde Adli Tıp Raporu'nda ölüm nedeninin gaz fişeğinden kaynaklandığı şeklinde ifadeler bulunmaktadır. Bu raporu kabul etmiyoruz. Müvekkilimin kamu vicdanı gerekçe gösterilerek tutuklanması isteniyor. Ancak tutuklanırsa yine kamu vicdanı yaralanacaktır" dedi.

Sanık polis memuru A.K'de bir kez daha suçsuz olduğunu belirtirken, suçlamaları kabul etmedi.

TUTUKLAMA TALEBİNE RED

Mahkeme heyeti; Cömert ailesinin avukatlarının yerinde keşif isteğini, olay yeri ile ilgili yeterli fotoğraf ve görüntüler olduğu gerekçesiyle kabul etmedi. Mahkeme delillerin karartılma tehlikesinin olmaması, kaçma durumunun bulunmaması ve tüm duruşmalara katılmasını gerekçe gösterip, sanığın tutuklanması talebini de reddetti. Daha önce bu dava ile ilgili kararın 1 Nisan'da olmazsa 2 Nisan'da ya da 3 Nisan'da karara bağlanacağını açıklayan mahkeme heyeti, talimatla alınması gereken tanık ifadelerinin alınmaması, yeni tanıkların dinlenmesi için duruşmayı 12 Haziran Cuma günü saat 09.00'a erteledi.

ANNE CÖMERT TEKRAR FENALAŞTI

Duruşma sonrası Cömert ailesinin avukatı Hatice Can, adliye önünde yaptığı açıklamada mahkeme sürecinde yaşananları özetle anlattı. Anne Hatice Cömert ise bu sırada bir kez daha fenalaştı. Öğleyin hastaneye giden Cömert için bir kez daha ambulans çağrıldı. Anne Hatice Cömert, olay yerindeki ambulansta yapılan kontrolün ardından herhangi bir sorunun gözükmemesi üzerine eşi ve çocuklarıyla adliyeden ayrıldı.


(DHA - Hilmi DUYAR, Coşkun YAMAN)
SONRAKİ HABER