için kaldı

30 Ağustos zafer bayramı'nda 'Fener alayı ve teröre lanet' yürüyüşü

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Bandırma Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Bandırma Şubesi tarafından gece 'Fener Alayı ve Teröre Lanet' yürüyüşü yaklaşık 5 bin kişinin katılımı ile gerçekleşti.Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları etkinlikleri kapsamında Bandırma Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Bandırma Şubesi tarafından gece 'Fener Alayı ve...

F5HABER F5HABER
30 Ağustos zafer bayramı'nda 'Fener alayı ve teröre lanet' yürüyüşü

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Bandırma Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Bandırma Şubesi tarafından gece 'Fener Alayı ve Teröre Lanet' yürüyüşü yaklaşık 5 bin kişinin katılımı ile gerçekleşti.

Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları etkinlikleri kapsamında Bandırma Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Bandırma Şubesi tarafından gece 'Fener Alayı ve Teröre Lanet' yürüyüşü düzenlendi. Yüzlerce meşalenin yakıldığı yürüyüşe Belediye Başkanı Dursun Mirza, Kent Konseyi Başkanı Şerafettin Engüdar, Başkan Yardımcısı İsmail Ay, Atatürkçü Düşünce Derneği Bandırma Şube Başkanı Uğur Kayaalp, sivil toplum kuruluşları, gaziler, ve 5 bine yakın vatandaş topluluğu katıldı. Bazı anne ve babalar çocuklarının bebek arabalarıyla katıldığı yürüyüşte, “Şehitler ölmez vatan bölünmez, “ Mustafa Kemal'in askerleriyiz” ve Kahrolsun PKK” sloganları atıldı.

Yaklaşık 2 kilometre süren yürüyüş Cumhuriyet Maydanı'nda son buldu. Buradaki törende 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Bandırma ADD Başkanı Uğur Kayaalp yaptığı konuşmada “30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 93. yılındayız. Büyük bir coşku ve sevinçle kutlamamız gereken bu günler derin bir acı ve kederle geçiyor. Her gün gelen yeni şehit haberleriyle sarsılıyoruz. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz günlerdeyiz. Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti tarihinin en kritik günlerini yaşamaktadır. Ulus birliğimiz, savaş çığlıkları ile parçalanma noktasına gelmiştir. AB ve ABD merkezli, AKP eliyle yürütülen ve 'açılım, çözüm, barış' gibi isimlerle adlandırılan 'bölünme süreci' bugün vatan evlatlarının şehit düşmesinin tek nedenidir. Oslo görüşmelerinden de anlaşılacağı gibi, AKP iktidarı terör örgütü PKK'nın yurt içindeki yapılanmasını bildiği halde göz yumulmasını sağlamıştır" dedi.

FOTOĞRAFLI

(DHA - Erdem ÖZCAN)
SONRAKİ HABER