'Seçimlerde umudum halk'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerde umudunun halk olduğunu söyledi.

F5HABER F5HABER
'Seçimlerde umudum halk'

BALIKESİR (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Kuvayı Milliye Meydanı’nda düzenlenen mitinginde, Balıkesir’de olmaktan gurur ve onur duyduğunu belirterek, seçimlerde umudunun halk olduğunu ifade etti.

8 Haziran'da yeni tarih yazacaklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, yurttaşlara seslenerek, sandığa giderken bir değil iki değil üç kez düşünmelerini istedi. 

Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz ne diyoruz, CHP diyor ki, asgari ücretten vergi almayacağız. Net 1500 lira olacak, nokta. Bir daha söylüyorum Ankara'dakiler de duysunlar, asgari ücretten vergi almayacağım net 1500 lira olacak."

1500 liranın yüksek para olmadığını bildiğini belirten Kılıçdaroğlu, ancak imkanların bu kadar olduğunu belirterek, gelecek dönemde de daha da artırmak için çalışacaklarını söyledi.

Refahı bütün millete yayacaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Bu rakamı unutmayın. Yıl 2002. Türkiye nüfusunun yüzde 1’i Türkiye servetinin yüzde 39'una sahip. Yıl 2014 Türkiye nüfusunun yüzde 1'i, toplam servetin yüzde 54'üne sahip."

Kılıçdaroğlu, "11 milyon emekli kardeşime sesleniyorum, 11 milyonun oyunu bekliyorum, bir tek fireyi bile kabul etmiyorum. Sana bayramlarda onurunla kurban keseceğin bir hayatı sağlayacağım ben" ifadelerini kullandı.

"Ben de diyorum ki, sen pırlantadan vergiyi sıfırladıysan ben de mazotta sıfırlayacağım neden sıfırlamayayım. Kim kazanacak? Çiftçi kazanacak" diyen Kılıçdaroğlu, "Siyaset halka çalışsaydı biz de 150 milyar dolarlık tarım ürünü ihraç edebilirdik. Halkın cebi dolacak. Onun parası olacak ki huzur içinde yaşasın" şeklinde konuştu.

SONRAKİ HABER