için kaldı

Azeri iş adamı Türkiye’de restoran zinciri kuruyor

Azerbaycan ve Türkiye pazarında demir üretimi ve inşaat alanında 6 fabrikayla faaliyet gösteren Azeri Zülfikarlı ailesi, şimdi de Türkiye'de restoran zinciri kuracak. Türkiye'ye eğitim için gelen Şahin Zülfikarlı, 50 restorandan oluşan 555İST isimli zincirin ilk yatırımını yaptı.

F5HABER F5HABER
Azeri iş adamı Türkiye’de restoran zinciri kuruyor

Azerbaycan ve Türkiye pazarında demir üretimi ve inşaat alanında 6 fabrikayla faaliyet gösteren Azeri Zülfikarlı ailesi, şimdi de Türkiye'de restoran zinciri kuracak. Türkiye'ye eğitim için gelen Şahin Zülfikarlı, 50 restorandan oluşan 555İST isimli zincirin ilk yatırımını yaptı.

Rusya, Azerbaycan, Dubai ve Türkiye'de demir ve inşaat yatırımları olan Azerbaycan'ın önde gelen sanayici ailelerinden Zülfikarlı ailesi, Türkiye'de yatırımlarına devam ediyor. Türkiye'de demir üretimi yapan bir fabrikaları ve inşaat yatırımları olan aile, şimdi de yeme içme sektöründe büyümek istiyor. Türkiye'ye eğitim için gelen aile üyesi Şahin Zülfikarlı, İstanbul başta olmak üzere 50 restorandan oluşan 555İST isimli zincirin ilk yatırımını yaptı. İstanbul Göztepe'de açılan restoranla sektöre adım atan Zülfikarlı, 5 yıl gibi bir sürede binden fazla çalışan ve 35 milyon TL yatırıma ulaşmayı hedefliyor. Azeri genç girişimci, Etiler şubesinin dekorasyonuna da başladı.

Hızlı bir şubeleşme atağına gireceklerini belirten Zülfikarlı, "Kardeş ülke Türkiye'de uzun yıllardır inşaat, demir üretimi gibi alanlarda yatırımlarımız vardı. Şimdi de hizmet sektöründe yatırım potansiyeli gördük. Sıra dışı lezzetler ve sunumlarla Türk yeme içme sektörüne yeni bir bakış açısı getireceğiz. Türkiye'de hiç olmayan konseptlerle müşterilerimizin karşısına çıkacağız. Türk, Azeri ve dünya mutfağı seçenekleriyle pazarda fark ortaya koyacağız" diye konuştu.

İşlek caddelerde kiralamadan ziyade satın alma yoluyla restoranlar açacaklarını anlatan Şahin Zülfikarlı, "Bina satın alma işlemlerine başladık. Türkiye pazarında uzun vadeli ve istikrarlı bir büyüme modeli benimsedik. Kadıköy, Etiler, Beşiktaş, Bağdat Caddesi, Beyoğlu gibi tüm cazibe noktalarında yer almak için fizibilite çalışması yaptık. İstanbul yapılanmasının ardından Ankara, İzmir, Bursa, Adana gibi illere açılacağız. Hedefimiz tüm şehirlerde en az bir restoran açmak. Ünlü aşçıların hazırlayacağı özel yemeklerin sunulacağı fakat fiyat konusunda ise makul rakamlar belirledik. Çocukluğumdan bu yana 555 benim uğurlu sayım oldu. Araba tutkusuyla birlikte plaklarımda da hep 555 yer aldı. Restoranlarımızda da klasik araba tutkusunu yaşatmak ve bir garaj havası yaratmak istedik. Tüm restoranlarımızda başköşeyi plakalara ayırdık. Misafirlerimiz için de 555 plakalı olanların plakasını duvarımıza asıyoruz" diye konuştu.

VİP SALON, KİŞİYE ÖZEL ORGANİK NARGİLE

Özel misafirler ve toplantı organizasyonları için özel bir bölüm ayırdıklarını anlatan Zülfikarlı, "Şirketler veya gruplar için ayrı bir hizmetimiz var. Kişiye özel pek çok uygulama başlattık. Örneğin burada menüler ve siparişler Ipad ortamında sunuluyor. Üzerinde isminiz yazılı olan sadece size özel nargileleri kullanabileceksiniz. Kızlara özel pembe nargile hizmeti başlattık. Türkiye'de ilk defa aroma yerine organik nargile sunuyoruz. Nargilelerin içinde gerçek meyve parçaları yer alacak. İsteyene de mini bardak nargile ikram edeceğiz. Yemekleri sunuş şeklimiz ve kullandığımız sofra ekipmanlarımız tamamen bize özgü ve ilgi çekici olacak" dedi.

(İHA)

SONRAKİ HABER