Tarihi kilisede Ortodoks ayini

Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşayan Ortodokslar ve Yunanistan'dan gelen 45 kişilik grup, tarihi Aya Yorgi Kilisesi'nde ayin yaptı.

F5HABER F5HABER
Tarihi kilisede Ortodoks ayini

Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşayan Ortodokslar ve Yunanistan'dan gelen 45 kişilik grup, tarihi Aya Yorgi Kilisesi'nde ayin yaptı.

Alanya ve çevresinde yerleşik yaşayan çoğunluğu Ruslardan oluşan Ortodoks Kilisesi'ne mensup yaklaşık 100 kişi ve Yunanistan'dan gelen 45 kişilik grup, Alanya'nın Hıdır İlyas mevkisindeki tarihi Aya Yorgi Kilisesi'nde pazar ayini düzenledi. Pisidia Bölgesi Metropoliti Sotirios Trambas ve peder Yeroteos ile peder Andronikos'un yönettiği ayinde, Ortodokslar mum yakıp, ilahiler söyledi ve dua okudular.

Alanya Rus Dili Konuşanlar İşbirliği ve Dayanışma Derneği'nden (ARDİD) Anjelika Anzhela, Yunanistan'dan gelen din görevlilerinin ve misafirlerin burada rahat bir şekilde ayin yapılabildiğini gördüklerini söyledi. Bu ayinin iki ülke arasındaki dostluğun pekişmesine de katkı sağladığını belirten Anzhela, "Kaymakamlık, belediye başkanlığı ve emniyet müdürlüğüne bize yardımcı oldukları için teşekkür ediyoruz. Alanya'da kilise yapmamız için bize kiralık bir yer tahsis edildi. Onun temelini atacağız. Artık insanlar rahatça kendi ibadetini yapabilecek. Biz kesinlikle misyonerlik yapmıyoruz. Burada yaşayan Ortodoksların ibadetlerini yapabilmelerini amaçlıyoruz" dedi.

Ayine katılan Fulya Çapar ise "Yerel Rus derneğimizin ve burada yaşayan yabancıların çabalarıyla ayin yapıyoruz. Yunanistan'dan gelenler çok mutlu oldu. Yerel yönetime teşekkür ediyoruz. Güzel ilişkilerin devamını diliyoruz" diye konuştu.

(İHA)

SONRAKİ HABER