için kaldı

Deniz Baykal, Antalya'da cami açtı (2)

'SİLAHLAR NİYE PATLADI, BUNUN ALTINDA NE YATIYOR'

F5HABER F5HABER
Deniz Baykal, Antalya'da cami açtı (2)

'SİLAHLAR NİYE PATLADI, BUNUN ALTINDA NE YATIYOR'

Deniz Baykal, seçim çalışmaları kapsamında Antalya'nın Korkuteli İlçesi'nde parti örgütünü ziyaret etti. Burada partililerle bir araya gelen Deniz Baykal, Ağrı'nın Diyadin İlçesi'nde 4 askerin yaralandığı, 5 PKK'lının etkisiz hale getirildiği çatışmaya ilişkin değerlendirmede bulundu. Yaşanan olayların sadece oy kaygısından ibaret olduğunu söyleyen Deniz Baykal, "Ağrı'daki olayın çıkışının arkasında sorulması gereken birçok önemli soru var. İlk soru herhalde şudur; Ne oldu da şimdi seçime giderken birdenbire PKK ile güvenlik güçleri arasındaki uyumlu işbirliği ve karşılıklı anlayış ortadan kalktı, silahlar niye patladı? Bunun altında ne yatıyor? Şimdiye kadar neden olmadı da şimdi oluyor?" dedi.

'PKK'NIN SİLAH BIRAKTIĞI KOCAMAN BİR YALANDI'

Baykal, "PKK ortadan kalktı, PKK çatışmaktan vazgeçti, PKK silahları bıraktı da mı olmuyordu? Ağrı'da böyle olmadığı ortaya çıktı. PKK oradaymış, silah oradaymış da tetiği çekmiyorlarmış. Neden çekmiyorlardı, bir anlamı vardı. Bir anlaşma vardı da şimdi niye bozuldu? Acaba PKK'ya 'tamam sen istediğin gibi burada kendini bulundur, kimlik kontrolü yap, yollardan gelip geçenleri kontrol et, denetle, buralara fiilen sen hakim ol' denildiği için mi sorun çıkmıyordu? Bugüne kadar çatışma olmuyordu da şimdi niye oldu? Acaba şimdiye kadar bölgeye hakim olan PKK, sadece alandaki hakimiyetiyle yetinmeyip, 'sandıklara da ben hakim olacağım, oylar şuraya gidecek' demeye başladı da bu defa bu anlaşmaya taraftar olanlar bundan tedirgin mi oldu? Bu soruların aydınlığa kavuşturulması lazım" diye konuştu.

'NEDEN OY MESELESİ OLUNCA MÜDAHALE EDİYORSUN'

Olaylara ilişkin doğrunun bilinmediğine işaret eden Deniz Baykal, şöyle dedi:

"Seçim öncesi neden oldu bu Ağrı'daki olay? Biri başka diyor, biri başka diyor. Orası da suçlu, burası da suçlu baktığınız zaman. Yıllarca orayı bunlara terk eden kim? Şimdi onlar oy için müdahale etmeye başlayınca silahlı çatışmaya sebep olan kim? Niye şimdi sana dokununca, oy meselesi olunca müdahale ediyorsun. Hukuk ortadan kalkmışken, yollar kesilirken, adamlar kaçırılırken, dozerler, greyderler yakılırken sesin soluğun çıkmıyor. Ondan sonra oy konusunda yönlendirme yapmaya başlayınca 'vay' diyerek oraya giriyorsun. Sonra o mu haklı, bu mu haklı? Sen de haksızsın, sen de haksızsın kardeşim. İkisi de yanlış. Bunu söyleyecek de CHP'den başka bir güç yoktur Türkiye'de."

FOTOĞRAFLI

(DHA - Adem DURMAZ)
SONRAKİ HABER