için kaldı

Baykal’dan operasyon yorumu

CHP'nin eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, 14 Aralık operasyonuna ilişkin hükümeti eleştirerek, "Artık şunu bilmelisin ki yaşananlardan cemaat kadar sen de sorumlusun" dedi.

F5HABER F5HABER
Baykal’dan operasyon yorumu

CHP'nin eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, 14 Aralık operasyonuna ilişkin hükümeti eleştirerek, "Artık şunu bilmelisin ki yaşananlardan cemaat kadar sen de sorumlusun" dedi.

Antalya'nın Kaş ilçesinde partisinin kongre seçimine katılan CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal iktidara yüklendi. Kongrede partililere seslenen Baykal, Türkiye'nin Ak Parti iktidarı süresince ekonomik anlamda ilerlemediğini savunarak; "AK Parti iktidarının 12. yılı tamamlandı. Ekonomik kalkınma anlamında farklılık yaratan bir şey yok. 1923'ten 2002'ye kadar olan süreçteki 1929 bunalımı, 2. dünya savaşı ve ihtilalları da hesaba katarsak ortalama kalkınma hızı 5.1. Bütün uygun koşullara rağmen AK Parti'nin 12 yıldaki kalkınma hızı 4.9 dur. AK Parti bu 12 yılın hesabını vermeli" dedi.

"TÜRKİYE'NİN CHP'YE İHTİYACI VAR"

Gelinen süreç içerisinde vatandaşların yoksullaştığını öne süren Deniz Baykal; "İnsanlar devletin kendilerine vermek zorunda kaldığı destekle ayakta durabilir hale geldiler. Ama insanlarımız yoksulluklarının edebiyatını yapmıyorlar. Bunun yerine bağırlarına taş basıp yoksulluklarını yaşıyorlar" dedi.

Yoksulluk karşısında Türkiye'nin CHP'ye ihtiyacı olduğunu söyleyen Baykal, "Geride kalan 12 yılda yoksulluk, yapısallaşmış, kurumsallaşmış, sistemin içine yerleşmiş ve doğallaşmıştır. Böyle bir ortamda hukuk barınamaz. Nitekim hukuk çökme noktasındadır. Yolsuzlukla demokrasi yan yana olmaz. Oysa Türkiye, sosyal demokrasi ile bilinçli bir kadro ile yönetilseydi; sosyal adaletimizde, hukukumuz da, demokrasimiz de çok daha iyi bir noktada olurdu. Bu bakımdan Türkiye'nin CHP'ye, sosyal demokrasiye, dürüstlüğe, özgürlüğe ihtiyacı vardır" diye konuştu.

CEMAAT YORUMU

Son olarak 14 Aralık operasyonunu değerlendiren Deniz Baykal, şunları söyledi; "Demokrasi sadece ülkeyi yönetenlerin seçimle iş başına geldiği bir rejim değildir. Aynı zamanda demokrasi ile iktidardan uzaklaşabildikleri bir rejimdir. İktidarın seçim kaybetmemek için artık çok daha fazla sebebi var. Çünkü olay sadece bir seçim kaybetme olayını çoktan aşmıştır. İktidarın arkasında büyük hukuk dosyaları, ağır suç konuları var. Böyle bir iktidarın kendini sürdürebilmek için başvuracağı yollar ülkeye çok ağır bedeller getirecektir. Hükümet şimdi her şeyi cemaate yıkıyor. Başka kurtuluş yolu kalmadı çünkü. Ergenekon'u cemaat yaptı, Balyozu cemaat yaptı. O yaparken sen neredeydin? Birlikte yapmadınız mı? Şimdi kendin söylüyorsun yanlıştı diye… Artık şunu bilmelisin ki; yaşananlardan cemaat kadar sen de sorumlusun"

(İHA)

SONRAKİ HABER