için kaldı

Teis: Sgk'nın Yurt Dışından Gelen İlaçlara Ödediği Para Ayda 80 Milyon Liraya Ulaştı

TÜM Eczacı İşverenler Sendikesı (TEİS) Genel Başkanı Eczacı Nurten Saydan, yurt dışından getirilen ilaçların çoğunun Türkiye'de ruhsatı bulunduğunu, yanlış ilaç fiyat politikası yüzünden devletin parasının heba olduğunu savundu. Saydan, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından, Türkiye'de bulunmayan ithal ilaçlar için aylık yaklaşık 80 milyon liranın, eczaneler yerine aracı kurumlara ödendiğini...

F5HABER F5HABER
Teis: Sgk'nın Yurt Dışından Gelen İlaçlara Ödediği Para Ayda 80 Milyon Liraya Ulaştı

TÜM Eczacı İşverenler Sendikesı (TEİS) Genel Başkanı Eczacı Nurten Saydan, yurt dışından getirilen ilaçların çoğunun Türkiye'de ruhsatı bulunduğunu, yanlış ilaç fiyat politikası yüzünden devletin parasının heba olduğunu savundu. Saydan, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından, Türkiye'de bulunmayan ithal ilaçlar için aylık yaklaşık 80 milyon liranın, eczaneler yerine aracı kurumlara ödendiğini söyledi.

Kurumun bugüne kadar ilaç parasının önemli bir miktarını ithal ilaç birimine ödediğini belirten Nurten Saydan, Türkiye'de bulunmayan ilaçların 'özel sektör eliyle' ithalatına olanak tanıması sonucu yurt dışı ilaca ödenen paranın ocak ayında yaklaşık 50 milyon lira iken, ağustos ayında yaklaşık 80 milyon liraya ulaştığını, zaman geçtikçe bu meblağın daha da büyüyeceğini öne sürdü. Saydan, "Vatandaşların bu ilaçları bir özel şirket ya da aracı kurumların elinden bekleyerek değil, 7 gün 24 saat ulaşılabilir olan eczanelerimizden alması sağlanmalıdır" dedi.

AY(AY/COŞ) (FOTOĞRAFLI)

(DHA - Adem YAZICI)
SONRAKİ HABER