için kaldı

Özel okul teşvik kılavuzu yayınlandı

Özel okullarda öğrenim görecek öğrencilere verilecek eğitim öğretim desteği için başvurular 10 Ağustos-2 Eylül'de alınacak.

F5HABER F5HABER
Özel okul teşvik kılavuzu yayınlandı

ANKARA (AA) - Özel okullarda öğrenim görecek öğrencilere verilecek eğitim öğretim desteği için başvurular 10 Ağustos-2 Eylül'de alınacak. 

Bakanlığın internet sitesinde yer alan "5580 Sayılı Kanun Kapsamındaki Özel Okullarda Öğrenim Gören/Görecek Öğrenciler İçin Verilecek Eğitim ve Öğretim Desteği Uygulama e-Kılavuzu"na göre, 230 bin öğrenciye 2015-2016 eğitim öğretim yılında geçerli olmak üzere eğitim ve öğretim desteği verilecek.

Destekten yararlanmak isteyen özel okullar MEBBİS üzerinden, öğrenciler ise e-Okul üzerinden 10 Ağustos-2 Eylül'de başvurularını yapacak. Tercih işlemi yapacak öğrenciler, 3 Eylül'de ilan edilecek. Öğrencilerin tercihleri ise 4-10 Eylül'de alınacak. Yerleştirme sonuçlarının 11 Eylül'de ilan edilmesinin ardından, 14-21 Eylül'de nakil ve kesin kayıt işlemleri yapılacak. Ek yerleştirme sonuçlarının ilanı  22 Eylül'de, ek yerleştirme kayıt işlemleri ise 22-30 Eylül'de gerçekleştirilecek. 

Okul öncesinde 20 bin, ilkokul ve ortaokul düzeyinde 50'şer bin, temel lise ve diğer lise düzeyindeki okullarda ise 110 bin öğrenci eğitim öğretim desteğinden faydalanacak.

Özel okullarda,  2015-2016 eğitim öğretim yılında teşvikten yararlanacak her bir öğrenciye okul öncesinde 2 bin 680, ilkokulda 3 bin 220, ortaokul ve lisede 3 bin 750, temel liselere ise 3 bin 220 lira verilecek.

Destek alan ara sınıf öğrencileri başvuru yapmayacak

Eğitim ve öğretim desteği almaya hak kazananlar, okulun öğrenim süresi sonuna kadar bu destekten yararlanacak. Ancak bu öğrencilerden uzun süreli tedavi gördüğünü sağlık raporuyla belgelendirenler hariç olmak üzere, bulundukları sınıfta sınıf tekrarı yapan öğrenciler eğitim ve öğretim desteğinden yararlanma hakkını kaybedecek.

Veliler veya vasiler, okulların ilan etmiş oldukları yıllık eğitim ücretinin Bakanlıkça karşılanacak eğitim ve öğretim desteğinin dışında kalan bedelini ayrıca okula ödeyecek. 

2014-2015 öğretim döneminde eğitim ve öğretim desteği devam eden ara sınıf öğrencileri 2015-2016 eğitim öğretim dönemi için destek başvurusu yapamayacak.

Muhabir: Yıldız Aktaş

SONRAKİ HABER