Kılıçdaroğlu: Vallahi bıktım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis Başkanlığı seçimine ilişkin soru üzerine, "Meclis Başkanı seçilmiştir. Meşruiyeti tartışılıyor mu? Hayır. Mesele bitmiştir. Vallahi bıktım, dedikodudan bıktım" diye konuştu.

F5HABER F5HABER
Kılıçdaroğlu: Vallahi bıktım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis Başkanlığı seçimine ilişkin soru üzerine, "Meclis Başkanı seçilmiştir. Meşruiyeti tartışılıyor mu? Hayır. Mesele bitmiştir. Vallahi bıktım, dedikodudan bıktım" diye konuştu.

Kılıçdaoroğlu, CHP Grup Toplantı Salonu'nda taşeron işçileri kabul etti. Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu da görüşmede hazır bulundu. Kılıçdaroğlu, kabulde gazetecilerin sorularını cevapladı.

"DEDİKODUDAN BIKTIM"

Kılıçdaroğlu, Meclis Başkanlığı seçimi ile ilgili olarak, Meclis Başkanlığı seçimini geride bırakmak gerektiğini söyleyerek, "Eski hastalıklardan bizim siyasetin kurtulması lazım. Meclis Başkanı seçilmiştir. Bitmiştir. Ben de aradım. Meclis Başkanı'nı kutladım. Meşruiyeti tartışılıyor mu? Hayır. Mesele bitmiştir. Gerisini millete bırakmak lazım. Vallahi bıktım, dedikodudan bıktım" ifadelerini kullandı.

"BİZ İLKELERİMİZİ HAZIRLADIK, KAMUOYUNA DUYURDUK, İLAN ETTİK. SİZ DE İLAN EDİN KONUŞALIM"

Koalisyon için 14 madde açıkladıklarını belirten Kılıçdaroğlu, ilk kez bir siyasi partinin koalisyon öncesinde ‘Ben hangi ilkelerden yola çıkarak, koalisyon kurarım' diye açıkladığını belirtti. Kılıçdaroğlu, "O ilkelerimizin birisi de şu; taşeron işçiliğin kaldırılması, emekliye iki maaş ikramiye verilmesi, asgari ücretin bin 500 lira olması, çiftçiye düşük fiyatlı mazotun verilmesi. Biz bunları açıkladık. Bizimle görüşmelere gelecek olan, koalisyon kuralım diyecek olan partilere diyeceğiz ki; ‘Biz ilkelerimizi hazırladık, kamuoyuna duyurduk, ilan ettik. Siz de ilan edin konuşalım'. Demokrasi uzlaşı rejimidir. Ama eğer kanayan yara var, bu yaranın onarılması, tamir edilmesi gerekiyorsa, bunun üzerinde durmamız lazım. Taşeron kanayan yaradır. Asgari ücrete mahkum edilen sistem değil mi? Hiçbir hakkı olmayan sistem midir? Bunun adı çağdaş köleliktir. 21'inci yüzyılın Türkiye'sinde güçlü bir sosyal devlet olmalı mı? Evet olmalı. Gidin Almanya'ya, Fransa'ya, Amerika'ya. Oralarda da var. Ben hak istiyordum. Ertesi gün işime son veriliyor. O zaman ben ne yapacağım'. Hak talep etmeyen insan olabilir mi" şeklinde konuştu.

"EĞER BİR KOALİSYON KURULAMAZSA, HIZLA SEÇİME GİDİLİR"

Hükümet kurma çalışmalarının gecikmesine ilişkin olarak Kılıçdaroğlu, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın bir an önce görevlendirmeyi yapması lazım. Türkiye'nin uzun süre geçici hükümetle yönetilmesi doğru değil. Bir an önce hükümetin kurulması, bir an önce hükümetin göreve başlaması lazım. Eğer erken seçime gidilecekse, uzun uzun beklemenin mantığı yoktur. Eğer bir koalisyon kurulamazsa, hızla seçime gidilir, gereği yapılır" değerlendirmesini yaptı.

Vatandaşın hükümetin kurulmasının istediğini belirten Kılıçdaroğlu, "Dört siyasi partiye düşen, demokrasilerdeki uzlaşma kültürünü hayata geçirmek. Koalisyonu kurmak ve gereğini yapmak. Vatandaşın dünya kadar sorunu var. Geçici bir hükümet uzun süre devam edemez. Sağlıklı, kalıcı kararlar alamazlar. Suriye'de, Ortadoğu'da, Avrupa Birliği'nde sorunumuz var. Biz çözmeye hazırız, hiçbir sorundan korkmuyoruz. Devlet ön yargıyla yönetilmez, kinle yönetilmez. Biz aklın ve mantığın egemen olmasını istiyoruz. Samimiyiz, dürüstüz, sözümüzün arkasındayız" diye konuştu.

(İHA)

SONRAKİ HABER