için kaldı

Kılıçdaroğlu: IŞİD’i savunmadık

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "IŞİD'i biz hiçbir zaman savunmadık. Farklı, insana saygı duymayan bir anlayışları var. Müslümanlığı çok farklı yorumluyorlar. Oysa İslamiyet'in bir barış dini olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz" dedi.

F5HABER F5HABER
Kılıçdaroğlu: IŞİD’i savunmadık

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "IŞİD'i biz hiçbir zaman savunmadık. Farklı, insana saygı duymayan bir anlayışları var. Müslümanlığı çok farklı yorumluyorlar. Oysa İslamiyet'in bir barış dini olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi'nde Mısır Ortadoğu Haber Ajansı'nın sorularını cevaplayarak, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, siyasal idamların toplumda yarattığı derin travmalar olduğunu belirterek, idam gibi geri dönülmez bir sürecin toplumda derin travmalar yarattığını ve siyasal idamların doğru olmadığına inandıklarını ifade etti. Hiçbir ülkenin iç işine doğrudan müdahaleyi asla tasvip etmediklerini ve onaylamadıklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, Ortadoğu'da barışın ve huzurun olmasını istediklerini, kavganın olmasını istemediklerini belirtti. Kılıçdaroğlu, "Bir ülkenin iç işine doğrudan müdahale etmek, orada bir siyasal partiyi destekleyip diğer siyasal partiyi düşman ilan etmek elbette ki, doğal olarak Mısır halkının tepkisini çekecektir. Biz Mısır halkının bu konudaki duyarlılığını biliyoruz. Ancak Mısır halkının şunu da çok iyi bilmesini isteriz. Türkiye sadece AKP'den ibaret değildir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu ülkenin kurucu partisiyiz. Bizim kurucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk yurtta barış, dünyada barış şiarıyla yola çıkmıştır. Dolayısıyla biz barışı Ortadoğu'da da, bütün dünyada da savunan bir siyasal gelenekten geliyoruz. Öyle bir terbiyemiz var. Mısır halkı üzülmesin, biz Mısır'ı seviyoruz, Mısırlıları seviyoruz, onlara inanıyoruz, onlara güveniyoruz. Nasıl kendi ülkemizde birinci sınıf demokrasi olsun diyorsak Mısır'da da elbette demokrasi olmalı. Ama demokrasiyi savunacak olan biz belki söyleyebiliriz ama asıl kararı verecek olan Mısır halkıdır. Mısır halkının iradesine hepimizin saygı göstermesi gerekiyor" dedi.

CHP iktidarında Ortadoğu'ya barışın gelmesi için her türlü çabayı harcayacaklarına dikkati çeken Kılıçdaroğlu, "Türkiye üzerinden radikal grupların Suriye'ye gitmesi, Irak'a gitmesi, radikal gruplara silah gitmesi, bomba gitmesi kesinlikle engellenecektir" şeklinde konuştu.

Suriye'de barışın olması için Arap Ligi'nin, Mısır'ın, AB'nin, Rusya'nın, İran'ın, ABD'nin de katkı verebileceği bir uluslararası Suriye konferansı toplanmasını arzu ettiklerini belirten Kılıçdaroğlu, bütün bu ülkelerin ortak çabalarıyla Ortadoğu'ya ve Suriye'ye barışın gelmiş olacağını dile getirdi.

"IŞİD'İ BİZ HİÇBİR ZAMAN SAVUNMADIK"

"IŞİD'i biz hiçbir zaman savunmadık" diyen Kılıçdaroğlu, "Farklı, insana saygı duymayan bir anlayışları var. Müslümanlığı çok farklı yorumluyorlar. Oysa İslamiyet'in bir barış dini olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. İnsana saygının ne kadar önemli olduğunu İslamiyet'te hepimiz çok iyi biliyoruz" ifadelerini kullandı.

(İHA)

SONRAKİ HABER