Kılıçdaroğlu: "Aslolan CHP’li olmak"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Listeye girsin veya girmesin bütün aday adaylarının aynı çalışmaları seçimlerde de yapmaları benim en büyük arzumdur. Çünkü önemli olan ülkenin, demokrasinin güçlenmesi" dedi.

F5HABER F5HABER
Kılıçdaroğlu: "Aslolan CHP’li olmak"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Listeye girsin veya girmesin bütün aday adaylarının aynı çalışmaları seçimlerde de yapmaları benim en büyük arzumdur. Çünkü önemli olan ülkenin, demokrasinin güçlenmesi" dedi.

Ankara'da 72 bin 453 CHP'li üye, milletvekili aday adaylarını seçmek için önseçime giderken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Atatürk Anadolu Lisesi'nde oyunu kullandı. 46 Nolu sandıkta oyunu kullanan Kılıçdaroğlu'na Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Selçuk Dereli ve diğer partililer eşlik etti.

Kılıçdaroğlu'nun oy kullanma işlemi sonrasında partililerin yoğun ilgisi izdihama neden oldu. Kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen partilileri kırmayan Kılıçdaroğlu'na ilgi yoğun olunca bazı partililer ezilme tehlikesi atlattı. Korumalar oy kullandığı salondan makam aracına gidişine kadar yolu açmakta zorlandı.

Ankara 1. Bölge'de 86, 2. Bölge'de 53 aday adayının yarışacağı önseçimde, iki bölgede toplam 72 bin 453 üye oy kullandı.

Oy kullanma işleminin ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Adayları belirlerken kriteriniz ne oldu, neye göre oy kullandınız?" sorusuna Kılıçdaroğlu, "Bu konuda yorum yapmak istemiyorum ama genel kanaatim şuydu: Gençlerin ve kadınların seçildiği bir önseçim olması benim en büyük arzumdur" karşılığını verdi.

"ASLOLAN CHP'Lİ OLMAK"

Bir gazetecinin Ankara'da yapılan önseçime gösterdiği yoğun ilgiyi hatırlatarak, "Sizce CHP önseçimde gösterdiği çabayı 7 Haziran'da da gösterecek mi? Listeye giremeyenler de bu desteği verecek mi?" sorusu üzerine ise Kılıçdaroğlu, "Listeye girmek veya girmemek bir sonuçtur, aslolan CHP'li olmaktır. Listeye girsin veya girmesin bütün aday adaylarının aynı çalışmaları seçimlerde de yapmaları benim en büyük arzumdur. Çünkü önemli olan ülkenin, demokrasinin güçlenmesidir. Biz hep söyledik 'milletin vekilini milletin kendisi seçmeli' diye. Bunu CHP dışında hiçbir parti yapmıyor, sadece biz yapıyoruz. Niye biz yapıyoruz, çünkü biz demokrasiye inanıyoruz, demokrasiyi savunuyoruz. Liderlerin milletvekili adaylarını getirip milletin önüne metazori olarak koymaları bizim ağrımıza gidiyor. 55 yerde önseçim yaptık, bugün 45 yerde hakim gözetiminde yapıyoruz, 1 milyona yakın üye kendi milletvekilini seçmek için sandık başına gidiyor. Bu aslında demokrasinin Türkiye'de ne kadar değer yitirdiğini gösteriyor. Biz yeni bir anlayışı tekrar kazandırmak istiyoruz, demokrasiyi güçlendirmek istiyoruz, vatandaşlarımız geldiler, kendi milletvekillerini seçecekler. Bütün vatandaşlarıma da sesleniyorum: Demokrasiye inanan tek parti CHP'dir, demokrasiyi savunan tek parti CHP'dir, üyeleriyle milletvekili adaylarını seçen tek parti CHP'dir. O nedenle herkesten şunu istiyorum: Bu ülkede demokrasi mi istiyorsunuz, oyununuz vereceğiniz yer belli artık. Bunun en somut örneğini burada görüyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Torba Yasa'da düzenlemeye gidilerek, Cumhurbaşkanlığı'na örtülü ödenek getirilmesine yönelik soruya ise, "Örtülü ödeneklerle ilgili yorumları Salı günü yapacağım" yanıtını vererek, CHP Grup Toplantısı'nı işaret etti.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bugün 7 Haziran Milletvekili Genel Seçimi çalışmaları kapsamında Ankara'da İzmir'e gidecek.

(İHA)

SONRAKİ HABER