Rıza Kayaalp'in hedefi 10 parmakta 10 şampiyonluk

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 7. altın madalyasını kazanan Rıza Kayaalp, "2020'ye kadar 10 şampiyonlukla, 10 parmağımı da doldurmak istiyorum." dedi.

F5HABER F5HABER
Rıza Kayaalp'in hedefi 10 parmakta 10 şampiyonluk

NOVİ SAD (AA) - Halil İbrahim Avşar - Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 7. altın madalyasını kazanan Rıza Kayaalp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Sonuçta bir yetenek var. Onun üzerine çalışmayı koyduğunuzda bu başarılar geliyor. Bu yeteneğimi de ülkemin gücünü göstermek, İstiklal Marşımızı söyletmek, bayrağımızı dalgalandırmak için sonuna kadar kullanmak istiyorum. Bireysel düşünemiyoruz. Bizden başarı bekleyen milyonlarca insan var. Onları düşünerek hareket ediyoruz. Bu durum daha çok çalışmamızı ve başarıları tekrarlamamızı sağlıyor." ifadelerini kullandı.

Gelecek yıl da şampiyon olması durumunda Hamza Yerlikaya'nın rekoruna ortak olacak Rıza Kayaalp, hedefiyle ilgili ise şunları söyledi:

"Sekiz kez üst üste final müsabakası yaptım. Güreş tarihimizde başka bir isim yok diye biliyorum. Hedefim, 8-9 şampiyonluk değil. 2020'ye kadar 10 şampiyonlukla, 10 parmağımı da doldurmak istiyorum. Çünkü daha 27 yaşındayım. Önümde zirvede geçireceğim 5 sene var. Bunları en iyi şekilde kullanmak istiyorum. Dünya şampiyonluğumu da 2020'ye kadar 5'e çıkarmayı amaçlıyorum."

"Asıl hedefim 2020 Tokyo Olimpiyatları"

Rıza Kayaalp, asıl hedefinin 2020 Tokyo Olimpiyatları olduğunun altını çizerek, "Olimpiyatlarda birer gümüş ve bronz madalyam var. Tokyo'da altın madalya kazanmayı hedefliyorum. Zaten en büyük hedefim de bu. Bunlar olimpiyatlara giden yolda birer basamak. Öyle düşünmemiz lazım. İlk basamağı atlattık, sırada Dünya Şampiyonası var. 2020'ye kadar böyle gidecek." diye konuştu.

SONRAKİ HABER