için kaldı

Genç nüfus en önemli gücümüzdür

Başbakan Yardımcısı Arınç, genç nüfusun Türkiye'nin en önemli gücü olduğunu belirterek "Bu gücün geleceğe en iyi şekilde taşınması için eğitim ve öğretim üzerinde hassasiyetle duruyoruz" dedi.

F5HABER F5HABER
Genç nüfus en önemli gücümüzdür

Özel Hasan Tanık Ortaokulu'nun yeni kampüsünün açılışına katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yaptığı konuşmada, bugün 16 milyona yakın öğrencinin arkadaşlarına, öğretmenlerine ve eğitim yuvalarına kavuştuğunu belirterek, yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

Torunu Mehmet Akif Yeter'in de öğrencileri arasında bulunduğu okulun açılışında, hem torunu hem de diğer öğrencilerle birlikte olmaktan duyduğu sevinci ve heyecanı ifade eden Arınç, okulun yeni yerleşkesinin Ankara'nın hatta Türkiye'nin en güzel eğitim kampüslerinden biri olduğunu kaydetti. Okula adını veren Hasan Tanık'ın, üniversite öğrenciliğinin ilk yılında yaşamını yitirdiğini belirten Arınç, Tanık'a rahmet dileyerek, "İnanıyorum ki Hasan Tanık gibi binlerce gencimiz bu okullardan çok güzel ideallerle mezun olacaklar, büyüklerine, ülkemize, insanlığa büyük hizmetlerde bulunacaklar" ifadesini kullandı.  

16 milyon öğrenci ile 870 bin öğretmenin 550 bin derslikte eğitime başladığını ifade eden Arınç, öğrenci ve velilerle birlikte Türkiye nüfusunun yarısına yakınının bugün okul bahçelerinde olduğunu vurguladı. Türkiye'de sadece eğitime başlayan öğrenci sayısının bile Avrupa'daki birçok ülkenin nüfusundan fazla olduğuna dikkati çeken Arınç, "İsveç ve Danimarka'yı birleştirdiğinizde onların tüm yurttaşları bugün bizim yavrularımızın sayısı kadardır. 16 milyon genç nüfusumuzun kıymetini bilmeliyiz. Bizim ülkemiz çocuklar ve gençler konusunda bereketli bir ülkedir. Genç nüfus bizim en önemli gücümüzdür. Bu gücün geleceğe en iyi şekilde taşınması, bir ulu çınara dönüşmesi için eğitim ve öğretim üzerinde hassasiyetle duruyoruz" değerlendirmesinde bulundu. 

Arınç, "Sadece bütçeyi artırmakla, daha fazla para vermekle eğitim olmuyor. Eğitim için hem altyapı hem eğitimcinin kalitesi çok önemli. Eğitimde altyapı çalışmaları her geçen gün daha iyi bir noktaya gelmektedir. 2003'ten Ocak 2013'e kadar 39 bin 109'u hayırsever vatandaşlarımız tarafından olmak üzere 188 bin yeni derslik yapılarak eğitim ve öğretimin hizmetine sunulmuştur" diye konuştu. 

"Çocuklarınızla ilginizi hiç kesmemelisiniz"

Eğitimdeki sorunların sadece bütçeden yapılacak harcamalarla çözülemeyeceğini işaret eden Arınç, özel eğitim kurumlarının da eğitim alanındaki en önemli kaynaklardan olduğunu belirtti. Hasan Tanık Okulu'nun, Samanyolu Eğitim Kurumları bünyesinde yer aldığını hatırlatan Arınç, şöyle konuştu:

"Samanyolu Eğitim Kurumları da yıllardır Türkiye'de eğitim alanında en büyük başarılara sahip olmuş, öğrencileri, öğretmen ve idarecileriyle en saygın kurumlarımızdan biridir. Bugün sadece bu okul değil Ankara'da onlarcası, Türkiye'de binlercesi, Türkiye'nin her yerinde büyük hizmetler vermektedir. Çocuklarımızla birebir ilgilenilmekte, eğitimin en son teknolojik imkanları kullanılmakta ve yavrularımız geleceğe en iyi şekilde hazırlanmaktadır. Dolayısıyla bu eğitim kurumlarımızın kurulmasını işaret eden, katkıda bulunan, maddi destek sağlayan ve eğitimi kendileri için en önemli mesele haline getiren bütün büyüklerimize, idarecilerimize, öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum."

Öğrencilik döneminde büyüklerinin "Allah zihin açıklığı versin" sözleriyle okula uğurlandığını aktaran Arınç, "Allah çocuklarımıza zihin açıklığı versin, onları başarılı kılsın" temennisinde bulundu. 

Öğretmenlerin ve idarecilerin velilerden bir isteği olduğunu dile getiren Arınç, velilere "Çocuklarınızla ilginizi hiç kesmemelisiniz. Onları takip etmelisiniz, onlarla birlikte olmalısınız. Çocuklarınızın ne yaptığından, nereye gittiğinden, kimlerle arkadaşlık kurduğundan, derslerini yapıp yapmadıklarından, haftasonu varsa kurslara katılıp katılmadığından emin olmalısınız. Çocuklarınızla birlikte olursanız onların başarıları mutlaka daha da artmış olacaktır" diye seslendi.

Halkoyunları ve ilkokul öğrencilerinin Türk büyükleri gösterisi sunduğu törende, 2. sınıf öğrencisi Halide Gül Karataş da İstikla Marşı'nı okudu. Arınç, Karataş'ı yanına çağırıp öperek tebrik etti.  

Torunuyla aynı sırada

Törenin sonunda kurdele keserek okulun açılışını gerçekleştiren ve ilk zili çalan Arınç, daha sonra kızı Ayşenur Yeter, damadı Ekrem Yeter ve ortaokula başlayan torunu Mehmet Akif Yeter ile sınıfa geçti.

Torunu Mehmet Akif ile yan yana oturarak fotoğraf çektiren Arınç, küçük torunu Reyyan'ı da yanlarına çağırdı. Sınıflarda kaç öğrenci olduğunu soran ve bilgi alan Arınç, torununun öğretmeniyle sohbet etti. Mehmet Akif'i, öğretmenine "Eti senin kemiği benim derlerdi eskiden. Kemiği de senin olsun. Güzel yetişsinler inşallah" diyerek emanet eden Arınç, sınıftaki öğrencilere başarı diledi.

SONRAKİ HABER